Gündem 'Kaderimde varsa ölürüm'

'Kaderimde varsa ölürüm'

Paylaş
'Kaderimde varsa ölürüm'

Zonguldak-Ankara karayoluna heyelanla düşen kayaları tek başına temizlemek isteyen sürücünün bu sözleri şaşırttı

Zonguldak-Ankara Karayolu, meydana gelen heyelan nedeniyle yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı. Dağlık alandan koparak yola düşen kaya parçalarını kendi imkanlarıyla temizlemek isteyen bir sürücünün, "Üzerine kaya düşse ne olacak?" diyerek buna karşı çıkan polise, "Kaderimde varsa ölürüm, ne yapayım" demesi dikkat çekti.

ÖNLEM ALINDI, KARAYOLLARI BEKLENDİ

Haberin Devamı

Heyelan, saat 23.00 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 7'inci kilometresinde meydana geldi. Kentte bir kaç gündür aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu yol kenarındaki dağlık alanda heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan dev kaya parçaları yola düştü. Bu sırada yoldan aracın geçmemesi olası bir faciayı önledi. Yolu kaplayan kaya parçaları nedeniyle ulaşım durdu. Yolun her iki tarafında araç konvoyu oluşurken, olay yerine gelen trafik ekipleri çevrede önlem aldıktan sonra yolun temizlenmesi için Karayolları'ndan yardım istedi.

CENAZESİ VARMIŞ

Karayolları ekiplerinin gecikmesi, bazı sürücülerin tepkisine neden oldu. Cenazesi olduğunu söyleyen bir sürücü, kayaları kendi imkanlarıyla yol kenarına alabileceklerini söyledi. Polisin buna karşı çıkması üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Yolu temizleme konusunda ısrar eden sürücünün, emniyet amiri Kerem Devami'nin, "Sen temizlerken üstüne kaya düşse ne olacak?" demesi üzerine, "Kaderimde varsa ölürüm, ne yapayım" demesi dikkat çekti. Polis, "Bunda bir şey yok, temizleriz, açarız yolu" diyen sürücüye izin vermedi. Yaklaşık 45 dakika sonra gelen Karayolları'na ait kepçe, kaya parçalarını yol kenarına aldı. Kepçenin çalışmasıyla yolun temizlenmesinin ardından ulaşım yeniden sağlandı.

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN / ZONGULDAK, (DHA)