Candaş Tolga Işık Kader diyemezsin sen kendin ettin!
HABERİ PAYLAŞ

Kader diyemezsin sen kendin ettin!

Haberin Devamı

2 ay önce bir yazı yazdım, dedim ki; “Gözlerimle gördüm, Bodrum’da, Çeşme’de ve Ayvalık-Cunda’da mekanlardan-otellerden ağzı yanan yerli turistler Yunan adalarına akın ediyor.”



Turizm Bakanlığı’ndan bir bürokratla karşılaştım dün.
Bu yazıyı hatırlattı bana ve şöyle dedi: “Rakamlar ne yazık ki yazdıklarınızı doğruluyor, yerli turist de artık Yunan adalarını tercih etmeye başladı”



Anlattığı bazı çarpıcı istatistikleri paylaşayım: 2016’da tatilini Yunanistan’da geçiren Türklerin sayısı 1.3 milyon kişiymiş. Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği bu sayının bu yıl 1.5 milyonu geçeceğini düşünürken büyük bir sürprizle karşılaşmışlar.
Yılın ilk yarısındaki verilere göre Yunanistan’ın sadece Sakız, Midilli ve Sisam adalarına, Türkiye'den 56 bin turist giderken, bu rakam 2016 yılına kıyasla yüzde 50 artış göstermiş!



Ege’deki Yunan adalarından Lipsi’ye, bayram tatilinde nüfusu kadar, İzmir-Çeşme’ye 9 mil uzaklıktaki Sakız Adası’na 3 günde 7 bin Türk turist gitmiş.
Kos’ta bu rakam 10 bini aşmış durumda. Sıkı durun: Midilli’yi ziyaret eden Türk turist sayısı geçen yıla göre yüzde 214 artış göstermiş.



Yunan adalarında turizm rakamları rekor üstüne rekor kırıyorken 10 günden fazla süren bayram tatiline rağmen Türk turizmcisi açısından 2017 yılı hala geçen yılın çok gerisinde.
Batı dünyasında Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyalar, terör saldırıları, vesaire...

Bunların elbette tesiri olmuştur. Ancak turizm sektörümüz önce iğneyi kendine batırmak zorunda...

Çeşme’de, Bodrum’da, Cunda’da bir balık lokantasına bir akşam yemeğinde verdiğiniz hesapla hemen karşısındaki Yunan adasında hafta sonu tatili yapabiliyorsunuz!
Hal böyleyken her yıl bir önceki yılı mumla arayan Türk turizminin akıbeti bellidir: Kader diyemezsin sen kendin etin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder