Gündem Kaçırılan pilotların aileleriyle görüştü

Kaçırılan pilotların aileleriyle görüştü

Paylaş
Kaçırılan pilotların aileleriyle görüştü

Lübnan'da, 9 Ağustos'ta, İstanbul-Beyrut seferinin ardından otele giderken kaçırılan THY pilotu Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın aileleri,Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü

THY pilotu Murat Akpınar’ın eşi Dilek Akpınar, kardeşi İrfan, babası Rifat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca’nın eşi Nur Ağca’nın katıldığı görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşme talebinin ailelerden geldiği öğrenildi.

ARTIK BUNA BİR SON VERMELERİ GEREKİYOR

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen pilotların aileleri adına söz alan Murat Akpınar’ın kardeşi İrfan Akpınar, kaçırılma olayının üzerinden 3 hafta süre geçtiğini hatırlatarak, "Bu süreç içersinde tabiki, olayın ilk şokunu atlattıktan sonra iki aile tamamen kenetlenmiş durumdayız. Öncelikle inancımızı koruyoruz, güçlü olmaya çalışıyoruz. 3 haftadır her iki aile de kardeşlerinin, babalarının, eşlerinin yokluklarıyla kalkıyorlar. Bu kolay bir durum değil. Çünkü içinde bulunulan durum çok olağanüstü bir durum.

Olayın içinde bir kaçırma sözkonusu. Ama bu insanların hiçbir günahı, kabahati yok. Hiç kimseye zarar vermediler, orada bir suç işlemediler. Sadece bazı politikaların yanlış anlaşılması neticesinde misilleme amacıyla kaçırılmış durumdalar. Kaçıran kişilerin ve grubun istekleri malum. Lübnan’da şu anda rehin olarak tutulan 9 kişinin serbest bırakılmasını istiyorlar. Ancak bu konunun muhatabı bizler değiliz, aileleri değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

Akpınar ile Ağca’yı kaçıranlara seslenen Akpınar, "Bir amaçları vardı, bu amaçlarına ulaştılar. Ama artık buna bir son vermeleri gerekiyor. Masum insanları orada tutarak, hatanın devamı şeklinde bir netice almaları bana göre mümkün değil. Bazı eksik bilgiler olabilir. Yanlış yönlendirilmiş olabilirler. Farklı düşüncelerin etkisi altında olabilirler. Ama önemli olan şudur ki, burada sağduyulu olmak lazım. Keşke bizim elimizden bir şey gelse, onların ailesinin kurtarılması için bir şey yapabilecek durumda olsak, bunu esirgemeyiz, bunu yaparız. Onların da acılarını paylaşıyoruz. Onların neler hissettiğini biz de hissediyoruz. Ama artık buna bir son vermek gerekir diye düşünüyoruz" dedi.

BİR OPERASYONLA KURTARILMALARININ DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

"Görüşmede gelinen son noktaya dair hangi bilgileri aldınız? Zira dün yapılan açıklamaya göre tam kurtarılmak üzereyken yerlerinin değiştirildiği açıklandı" sorusuna, Akpınar, "Lübnan İçişleri Bakanı’nın bir açıklamasıydı. Ne derece doğru olduğu konusunu Lübnan makamları teyit edecektir. Ama şu bir gerçek ki, biz her iki aile olarak kesinlikle böyle bir operasyonla her iki pilotumuzun kurtarılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Onların en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. Bunu da sakıncalı buluyoruz. Olmazsa olmazımız olarak bunu sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Lübnan makamlarına iletilmesi için gereken ricada bulunduk. Kesinlikle böyle bir eylemle, bir operasyonla iki pilotumuzun kurtarılmasına karşıyız" diye yanıt verdi.

Akpınar, "İçeri girerkenki ruh halinizle çıkarkenki durumunuz nedir. Umudunuz arttı mı?" şeklindeki soruya da, "Bende hiçbir değişiklik olmadı" yanıtını verdi.

TALEP VE DÜŞÜNCELERİMİZİ, FİKİRLERİMİZİ KENDİSİYLE PAYLAŞTIK


"Cumhurbaşkanı Gül, size bu konuyla ilgili neler söyledi" diye sorulunca da Akpınar, "Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine verilen bilgiler doğrultusunda kendi görüş ve temennilerini açıkladı. Talep ve düşüncelerimizi, fikirlerimizi kendisiyle paylaştık. Gereken notlar alındı diye düşünüyorum. Gereken mesaj alındı diye düşünüyorum. Bugüne kadar biz de beklemek sürecindeydik. Tüm basın mensubu arkadaşlarım bir haber beklediler. Siz bir haber sahibi olursanız basınla bir şey paylaşırsınız. Bir haber sahibi olamazsınız maalesef basınla bir şey paylaşamıyorsunuz. Bunun da burukluğunu yaşıyoruz tabi ki" dedi.

Dilhun GENÇDAL-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı