Bilgehan Can Kaçanlar da gol olsaydı
HABERİ PAYLAŞ

Kaçanlar da gol olsaydı

Haberin Devamı

Bu kez gelin birlikte yorum yapalım. Size sorular sorayım, vereceğiniz cevaplardan ortaya güzel bir derbi yazısı çıksın.

Konumuz Beşiktaş-Galatasaray derbisi...

Soru: Maçtan önce skor tahmininiz ne olurdu? İddia oynayanlar kimi düşündü, alt-üst diyen kaç kiyi oldu?

Soru: Peki sonuç neden 3-0? Daha fazla ya da az olabilir miydi?

Soru: Galatasaray neleri yanlış yaptı. Beşiktaş için derbide doğrular nelerdi?

Soru: Galatasaray'ın yıldızlar topluluğu olarak gösterilmesi gerçeği, Fenerbahçe, Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş maçlarından sonra neden değişti? Bu başarı suni olabilir mi?

Soru: Şenol Güneş ve İgor Tudor takımları için ne anlama geliyorlar? Derbiye ne kadar katkıları oldu?

İşte bütün sorular için benim cevabım kısaca şöyle:

"Beşiktaş'ın kazanacağından emindim, ama Şenol Güneş'in Kadıköy'deki Fener derbisinde olduğu gibi 'önce yenilmeyelim' diye düşünebileceğini de hesaba katarak, 'beraberlik' aklımın bir yerinde vardı. Sonuç 3-0 ama inanın Beşiktaş'ın 3 golü de Galatasaray defansının hatasından. Bir de Beşiktaşlı futbolcuların kendi çabalarıyla girdikleri pozisyonlar var. Onlar da gol olsa çok rahat 6-0, 7-0 olabilirdi. Galatasaray'ın derbide en büyük yanlışı: Beşiktaş'ın güçlü orta sahasına çözüm bulamamasıydı.

Beşiktaş'ın en büyük artısı ise 'kazanma hırsı ve Vodafone Arena'daki muhteşem taraftar desteğiydi.' Galatasaray'ın büyük takımlarla oynamadan önceki görüntüsü demekki; 'suni' çünkü büyük takımlar büyük maçlarda belli olur. Onlar bunu başaramadı. Şenol Güneş'in derbide maça olan en büyük katkısı: Tolgay, Atiba, Oğuzhan üçlüsü ile Cim Bom'un hızlı adamlarına karşı adeta 'etten duvar' örmesi ve derbiye oyuncularına iyi hazırlaması oldu. Tudor'un en büyük hatası ise: 13 hafta geride kalmış hala basınla uğraşıyor.

Forvetim çift mi tek mi olmalı? Ben kimle sahaya çıkmalıyım? Bunları hala kafasında oturtamamış. Bir de 85'te defans oyuncusu Linnes'in neden oyuna alındığını hala anlamadım. Maçtan sonra bunu sordular; 'Gol bulmak için' dedi. Linnes'in forvet olmadığını biliyordur umarım."

Dileyen bu 5 soru için, yazının altına yorum olarak cevaplarını yazabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder