Ekonomi Kaçakçılar Lady Gaga'ya özendi

Kaçakçılar Lady Gaga'ya özendi

Paylaş
Kaçakçılar Lady Gaga'ya özendi

Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, ülkenin en önemli sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı'nda et kaçakçılığı olaylarında artış oldu

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Türkiye ile Kafkasya’yı birbirine bağlayan Sarp Sınır Kapısı’nda geçen yıl 19 kaçakçılık olayı meydana gelirken, bu yıl 194 ayrı kaçakçılık olayı gerçekleşti.

Bu olaylar türlerine göre değerlendirildiğinde söz konusu sınır kapısında, geçen yıl 6 akaryakıt, 5 et ve et ürünleri ile 2 sigara kaçakçılığı olayı yaşanırken, bu yıl 112 sigara, 40 et ve et ürünleri ile 23 ayrı akaryakıt kaçakçılığı olayı yaşandığı görüldü.

BU NASIL KIYAF'ET'

Geçen yılki olaylarda yasa dışı yollardan Türkiye’ye sokulmak istenen bin 166 litre akaryakıt, bin 360 kilogram et, 120 karton sigara ele geçirilirken, bu yıl yine kaçak olarak yurda sokulmak istenen 5 bin 370 litre akaryakıt, 5 bin 735 kilogram et ve 122 bin 678 paket sigara ele geçirildi.

KAÇAKÇILIĞIN SEBEBİ YÜKSEK FİYAT

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hilmi Türkoğlu, aydınlattıkları kaçakçılık olaylarına karışan kişiler hakkında, kendilerinin suç duyurusuyla Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmalar yapıldığını anlattı.

KAÇAKÇILARA X-RAY CİHAZIYLA ÖNLEM

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünün Sarp Gümrük Sahasındaki gümrük görevlilerinin birbirleri ile bilgi paylaşımında bulunarak, işbirliği içinde hareket etmeleri ve kaçakçılık yapıldığı düşünülen araçların arama hangarında, kurs görmüş deneyimli personelce aranmasının yakalama oranını artırdığını vurgulayan Türkoğlu, kaçakçılık olaylarının önlenmesi için söz konusu gümrük sahasına çok kısa bir süre sonra araçların kontrolü için x-ray cihazı kurulacağını da söyledi.

"SÜREKLİ ET VE KURBANLIK İTHAL EDİLMESİNDEN ENDİŞELİYİZ"

Korkmaz, Türkiye’nin sürekli et ya da kurbanlık ithal etmesinden de endişe duyduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Biz et ithalatı yapılacağı zaman 4 ay süreyle ve Türk besicisinin desteklenmesi ile damızlık hayvanların ithal edilmesi noktasında hükümet ile mutabık kalmıştık ama et ve hayvan ithalatı sürekli hale gelecekmiş gibi bir durum var, bundan endişe duyuyoruz.

Türkiye’de maalesef kurbanlık hayvan ithal edildiğini görüyoruz. Hayvan yetiştirilen ve tarım ülkesi olan Türkiye’ye bu durum yakışmıyor, çok yazık. Kurbanlık ithalatı Türk besicisini eziyor, mağdur ediyor. Besici, ürettiğinin karşılığını alamıyor."

Haberin Devamı