Dr. Haydar Dümen Kabus gibi çöküyor
HABERİ PAYLAŞ

Kabus gibi çöküyor

Haberin Devamı

İlk gece korkusu gençleri yıpratıyor. Hem kızlar hem de erkekler korkmakta çok haklılar. Söylentilere, çevrenin anlattıklarına kulaklarınızı tıkayın. Sakin olun, ilişki için kendinizi hazır hissedin ki sıkıntılar büyüyüp kabus gibi üzerinize çökmesin

BÖYLE SORU YOK!

Hâlâ ilişkiye girmedik

2 aylık evliyiz ama hâlâ ilişkiye giremedik. Karım kendini kasıyor ama ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur bize yardımcı olun.

CEVAP Korkma kızım, biz o korkunun dibine kibrit suyun döküp kuruttuk. Başınız pınar, ayağınız göl olsun. Ölünceye kadar baş koyduğunuz yastığınız mutluluklarla dolsun. Asıl sorun ikinizin yapısında. Eşin bu konuda bilgisiz. Sen anadan doğma tecrübesiz. Davullar vuruldu, düğün töreni kutlandı. İkinizden birine torba, birine kazma verildi. “Gidin bu altını bulun” denildi. Ne çıkarsa şansınıza. Torbanızı doldurun ve Silifke’nin yoğurdu oyununu oynayın.

Kaslı erkeklere dayanamıyorum

21 yaşında gösterişli kızım, 2 yıl önce ilk kez ilişkiye girdim. Şimdi nerede kaslı bir erkek görsem dayanamıyorum. Hem hamile kalırım diye korkuyorum hem de kendimi tutamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP Ete meraklı ve de gösterişli sevgili okurum. Baban kasap mıydı? Ya da çocukken haltercilerden mi etkilendin? Zevktir, tartışılmaz ama kadınlar için bu işin psikolojik yanı vardır. Cinsellik bütün olarak yaşanırsa doyum sağlanır. Örneğin; adam kaslıdır ama ruhu nasırlıdır. Şimdi nasıl olacak? Bir gün biri seni mutlaka tutacak. Bir tutacak pir tutacak. Bir kaplan gibi demir kafese atacak ve hayattan koparacak. Bizde ihtimaller çok. Her ilişkide gebe kalma olasılığın var. Hurma, armut ve ayva mevsimi. Hangisini yersen mutlaka bir bedel ödenir. Gerisi iradene kalmış. Ya deve hendeği atlar ya da hendeğe düşüp orada kalır. Dikkat! Hendek her geçen gün fay hattı gibi biraz daha büyüyor ve seni bekliyor.

Evlenince halimiz ne olacak?

23 yaşındayım, 3 yıllık sevgilim var. O bakire, yüzeysel sevişiyoruz. Bir süredir sevişmek istemiyor. Evleneceğiz ama evlenince de böyle olur diye korkuyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, evlenecekseniz, kararlıysanız ne bekliyorsunuz? Kadının koruduğu, ince tülden yapılmış esnek takke, düğün tacı gibi başa takılan bir şey değil. 3 yılda, evlilik kararı verilmeden önce de yüzeysel ilişkiyi sürdürüyordunuz. Eğer evlenmezsek, kadını koklanmamış gül gibi paketleyelim diye mi böyle yapıyordunuz? Bunun anlamı namus mu? Tam tersi. Çünkü bu tür ilişki yalana dayalı oyundur. Kendi kuyunuzu kazıyorsunuz. Evlenince eşin yüzeysel ilişkiye şartlandığı için vajinal orgazmı zor yakalayacak. Sen de 3 yıllık şartlanmadan dolayı normal ilişkinin tadını alamayacaksın. Ey yiğitler, kızlarımızla oynamayın. Evleneceksiniz oyunu kuralına göre oynayın.

Çamaşırımda kan vardı

Erkek arkadaşımla yüzeysel bir birlikteliğimiz oldu. Acı hissetmedim. 10 dakika sonra çamaşırımda 2 damla kan gördüm. 2 gün ağrım oldu. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP Sevgili yavrum, sanırım tahriş oldu. Belki zedelendi. Çok zayıf bir olasılık ama bozuldu. Bana göre ilk iki ihtimal çok büyük. Bundan sonra ne olacağına kesin karar ver. Ama verdiğin kararın sonuçlarını olumlu ya da olumsuz göğüsle.

Gebe miyim?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla, penisi vajinama girmeden seviştik. Ama o günden sonra adet olmadım. Acaba hamile mi kaldım?

CEVAP Sevgili okurum, bekle. Büyük ihtimalle gebe değilsin. Psikolojik gebelik yaşıyor olabilirsin. Duruma göre karar veririz.

Sevgilimle ilişkiye girdik

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama bir acı ya da kanama olmadı. Şimdi her ilişkiye girdiğimizde 2 ya da 3 gün acı çekiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, hazırlıksız yakalanıyor, acele ediyorsunuz. Adam da acemi, geçiş süresi kısa. Yeterli ıslanma yok. Vajina yeterince esnek değil (zamanla esneyecek). Son bir ihtimal vajinada iltihabi bir durum da olabilir. Ama erkeğin yapısal özellikleri de rol oynar.

Zevk almıyorum

42 yaşında, evli kadınım. Cinsel birleşmeden hiç zevk almıyorum. Çok acı duyuyorum. Doktora gittim. “Problem yok” diyorlar. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, bir kadın doğum uzmanı acıya neden olan bir sebep bulamamışsa acılı cinsel birleşmenin çözümü var. Daha fazla vakit kaybetmeyin.

Evlenince sorun yaşar mıyım?

22 yaşındayım. Penisim 9 santim. 1.75 boyundayım ve 83 kiloyum. Sizce evlendiğimde sorun yaşar mıyım?

CEVAP Değerli okurum, 70 kiloya in. Penis kasıktaki yağ birikiminden kurtulduğu için 2-3 santim boy kazanacaktır. O da sana yeter. Ameliyatla uzatılıyor ama buna gerek yok. Gerek olan şey: Takma, keyfine bak ama mutlaka kilo ver. Çünkü ileride 10 kilo daha alırsan bir santim daha yağa gömülecek.

Ne kadar sürdürmeliyim?

20 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Bu işin normali nedir? Ne kadar süre ilişkiye sürdürürsem erken boşalma biter?

CEVAP Değerli okurum, mutlaka 3-4 dakikanın üzerine çıkman gerekir ki işler yolunda gitsin.

Eşim bana karşı çok soğuk

10 aydır evliyim. Eşim cinsellik konusunda bana çok soğuk davranıyor. En son 2 ay önce birlikte olduk. Penisim vajinamdayken birden söndü. Tekrar aynı şeyleri yaşayacak diye benimle ilişkiye girmiyor. Benden kaçmaya başladı. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP Sevgili okurum, biraz eşine ilaç takviyesi gerekebilir. O sorun çözülebilir. Evlilikle zaman zaman uzayan alışkanlık dönemleri yaşanıyor. Yalnız eşinizin bu olaya eğilmesi gerekir. Yani çareyi onun araması daha doğru olur.

Bir türlü boşalamadım neden?

Kız arkadaşımla gece ilişkiye girdik ama ben bir türlü boşalamadım. Ondan sonra mastürbasyon yaptığımda boşaldım. Ne olmuş olabilir? Sorunum nedir?

CEVAP Sevgili okurum, sen mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma ve zorlama. Evlilik koşulları gibi uzun süreli birliktelik oluştuğunda cinsel birleşmeden orgazma alışırsın.

Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama...

25 yaşında kızım. 3 yıldır erkek arkadaşım var. 1 yıldır düzenli ilişkiye giriyoruz. Ama cinsel organımda çok ağrı oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, senden kaynaklanıyor olabilir. Orada bir olay var mı yok mu bir kadın doğum uzmanı görmeli. Eğer sorun yoksa o ağrıyı gideririz.

İlk geceden korkuyorum

25 yaşında kızım. 1 ay sonra evleneceğim. Ama ilk gece ile ilgili o kadar çok şey duydum ki korkuyorum. İlk gece ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, cinselliği pasta gibi düşün. Bunun yarısı senin, yarısı da eşinin. Yeter ki acele etmeyin, telaşa kapılmayın. Çünkü pasta üzerinize dökülebilir. Her şeyden önce eşin seni rahatlatmalı. Belki ilk geceyi erteleyebilirsiniz. Unutmayın, binlerce yıldır insanların yaşadığı bir olay. Doğal olarak kabul ederseniz ne acı duyarsın ne de sıkıntı olur. Şimdiden mutluluklar diliyor, davetiyemi bekliyorum!

GÜNÜN SÖZÜ Aşkın da kuralları matematikseldir. Ne var ki tartımlarımız yanlıştır. H.D.

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder