Spor K. Karabükspor'da ikinci Yolbulan dönemi

K. Karabükspor'da ikinci Yolbulan dönemi

Paylaş
K. Karabükspor'da ikinci Yolbulan dönemi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un olağan genel kurulunda, Mustafa Yolbulan yeniden kulüp başkanı seçildi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde kullanılan 213 oyun tümünü alan Yolbulan, güven tazeledi. Kulübün yönetim kurulu İhsan Mutlu, Ziya Ünsal, Murat Yolbulan, Hakan Yılmaz, Emrah Baylan ve Volkan Türker’den oluştu.

Yolbulan, burada yaptığı konuşmada, kendisine ve yönetimine gösterilen güvenden dolayı herkese teşekkür etti.

UEFA’ya katılım konusunda özellikle ulusal basında birtakım tereddütlü haberler yer aldığına işaret eden Yolbulan, şöyle konuştu:

"Bu da doğal olarak kafaları karıştırmaktadır. Yapmış olduğumuz açıklamada, ’Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerinin üzüntülü ve sıkıntılı süreçten geçerken, bunların üzüntülerinin üzerine sevinç göstermek bize yakışmaz’ sözleri yer almıştı. Biz bunu söylemek istedik ancak UEFA’nın kararı CAS’da da onaylanırsa, bu değerli kulüplerimizin Avrupa’ya gitmesine engel olunursa, doğal olarak sıralama gereği görev Kardemir Karabükspor’a verilecek. Bu görev verildiğinde de ülkemizi ve Türk futbolunu Avrupa’da layığıyla temsil etmek için elimizden gelen gayreti en sonuna kadar göstereceğiz."
Transfer konusunda kendilerinden önemli şeyler beklendiğini bildiklerini vurgulayan Yolbulan, geçen sezondaki başarının tesadüfi olmadığını, hedefi 7’ncilikten birkaç basamak daha yüksek takım oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.

Yolbulan, "Ciddi gelişme kaydedilmiş isimler var ama takdir edersiniz ki tam bitmeden isimleri açıklamam mümkün değil" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada iki isim var söyleyebileceğim. Bunlarla ön protokol imzalandı. Bu arkadaşlar Avrupa’da oynadığı için sözleşmeleri 30 Haziran’da bitiyor. 10 Haziran’da transfer dönemi açılınca resmi sözleşme imzalama şansımız yok. 1 Temmuz’da resmi sözleşme imzalayacağız. Almanya 1. Bundesliga Ligi takımlarından Eintracht Braunschweig’de oynayan Kangolu forvet Domi Kumbela ve U-17 ve U-19 milli takımlarında oynayan ve Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımında forma giyen kaleci Aykut Özer ile ön sözleşme imzaladık."

"Her iki sporcu da umarım iyi hizmet eder ve hedefe ulaşmamızda bize yardımcı olur" ifadesini kullanan Yolbulan, en az bir ya da ikisi yabancı olmak üzere 7-8 oyuncu ve kulüple temas halinde olduklarını söyledi.

Yolbulan, şunları kaydetti:

"İnşallah 10-15 gün içinde yapmak istediğimiz transferlerimizin hepsini yaparız. Avrupa hedefi doğrultusunda da muhtemelen 4 Temmuz gibi toplanacaktır takım çünkü Avrupa’da maç oynayacaksak maç tarihi 31 Temmuz. Bu tarihe kadar da hazır olmamız lazım. Herkes gönlünü rahat tutsun, taş gibi bir Kardemir Karabükspor olacak önümüzdeki sezon sahalarda. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama bundan sonra tabii ki taraftarlara da görev düşüyor. 14 bin kapasiteli stadın televizyonlarda boş gözükmesine lütfen müsaade etmeyin."

Yolbulan, taraftarlardan kombine bilet almalarını istediklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı