Spor Juventus ve Real Madrid'in efsane oyuncuları UNESCO için karşılaştı

Juventus ve Real Madrid'in efsane oyuncuları UNESCO için karşılaştı

Paylaş
Juventus ve Real Madrid'in efsane oyuncuları UNESCO için karşılaştı

İtalya'nın ve İspanya'nın iki büyük takımı Juventus ile Real Madrid'in bir döneme damgasını vurmuş efsane oyuncularından oluşan kadroları, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) yararına yapılan kupa maçında karşı karşıya geldi.

Torino’daki Juventus Stadı’ndaki karşılaşmayı 30 bini aşkın futbolsever izledi. UNESCO Kupası, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki çatışmalarda yer alan çocuk askerlerin toplumla tekrar bütünleşmesinde kullanılacak. UNESCO Kupası maçına hızlı başlayan taraf olan Real Madrid, 32. dakikada Fernando Morientes ve 42. dakikada Zinedine Zidane ile 2-0 öne geçti. Juventus, 44. dakikada Tacchinardi ile golünü bulunca ilk yarı 2-1 sonuçlandı. Mücadelenin ikinci yarısı başlarken, ünlü Fransız futbolcu Zinedine Zidane, Real Madrid formasını çıkarıp, İspanyol ekibinden önce formasını giydiği Juventus takımına geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısında da Real Madrid’in efsane futbolcuları, 63. dakikada Hollandalı Clarence Seedorf’un uzaktan attığı şık golle farkı ikiye çıkarttı. İspanyol ekibi, 75. dakikada De La Red ve 88. dakikada da Velasco’nun kaydettiği gollerle karşılaşmayı 5-1 kazandı ve UNESCO Kupası’nın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Juventus’ta Alessio, Amoruso, Birindelli, Camoranesi, Carrera, Chimenti, Davids, Di Livio, Dimas, Ferrrara, Iuliano, Mirkovic, Montero, Nedved, Padovano, Porrini, Ravanelli, Tacchinardi, Tacconi, Torricelli, Tudor, Vieri ve Vierchowod gibi isimler forma giydi.

Real Madrid’de ise Contreras, Carlos Sanchez, Fernando Sanz, Pavon, Hierro, De la Red, Butragueno, Amavisca, Morientes, Esnaider, Zidane, Seedorf, Karembeu, Makelele, Michel Salgado, Velasco, Ivan Perez, Tote ve Karanka gibi ünlü yıldızlar mücadele etti.