Spor Jimnastiğin altın kızı Ayşe Begüm Onbaşı'ndan 3 altın daha...

Jimnastiğin altın kızı Ayşe Begüm Onbaşı'ndan 3 altın daha...

Paylaş
Jimnastiğin altın kızı Ayşe Begüm Onbaşı'ndan 3 altın daha...

Türk jimnastiğinin yükselen değeri, henüz 16 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, İspanya'yı salladı

Dünyanın konuştuğu Manisa Akhisarlı genç yeteneğimiz Ayşe Begüm Onbaşı, katıldığı tüm dallarda madalyaları süpürdü...

İspanya, Fransa, İtalya, Türkiye, Sırbistan, Malta, Kıbrıs, Ürdün, Suriye, Fas ve Mısır olmak üzere 11 ülkeden 120 jimnastikçinin katıldığı Akdeniz Genç Artistik Jimnastik ve Aerobik Oyunları, İspanya’nın Guadalajara şehrinde yapıldı.


ŞOV YAPTILAR...


Aerobik Jimnastik branşında teklerde Akhisarlı Ayşe Begüm Onbaşı ve Manisalı Mehmet Ercoş altın madalya, çiftlerde yine Ayşe Begüm Onbaşı-Mehmet Ercoş altın madalya, trio ve takımda Ayşe Begüm Onbaşı ve Mehmet Ercoş ile Deniz Şahin altın madalya alarak Türk bayrağını göndere çektirdiler. Türkiye’ye altın madalya getiren 3 jimnastikçi de Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcusu...


AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR?


Milli jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşıyor. Anne babası pazarcılık yapıyor. Tekstil ürünleri satan Onbaşı Ailesi’nin ilk ve tek göz ağrısı. Bütün aile, altın madalya kazandığı için biricik kızlarıyla gurur duyuyor. Ayşe’nin başarısında ailesinin desteği çok büyük. Onu küçük yaşlarda önce bale kursuna, 8 yaşında ise belediyenin jimnastik kursuna yazdıran anne babası, onun en büyük sevgi ve motivasyon kaynağı.

Güney Kore'de Haziran 2016'da düzenlenen 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazandı.

Profesyonel spor yaşamına 7 yaşında başladı. Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Onbaşı, spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdürmektedir.

İşte Altın Kız'ın lider tamamladığı 4. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası performansı:



Haberin Devamı