Spor Jerry Sloan istifa etti

Jerry Sloan istifa etti

Paylaş
Jerry Sloan istifa etti

NBA takımlarından Utah Jazz'ın 23 yıldır antrenörlüğünü yapan 68 yaşındaki Jerry Sloan, görevinden istifa etti

İstifasını Utah Jazz’ın antrenman tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Sloan, görevinden ayrılmaya kendisinin karar verdiğini belirterek, "23 yıl, bir kuruluşun parçası olmak için uzun bir süre. Zamanım doldu, artık yolumu değiştirme vakti" dedi.

Basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olmakta bir hayli zorluk çektiği gözlenen Sloan, istifa kararının gerekçesi olarak, enerjisinin azalmasını gösterdi. Basketbolu bırakmanın tahmin ettiğinden çok daha zor olduğunu söyleyen Sloan, başka bir takımı çalıştırmaya niyetinin olmadığını da belirterek, "Eve döndüğümde eşimin bana vereceği iş var" ifadesini kullandı.

Efsane antrenörün istifası, Amerikan basketbol çevrelerinde büyük şaşkınlıkla karşılandı. Sloan, Jazz ile olan sözleşmesini daha geçen günlerde 1 yıl uzatmıştı. Sloan’ın Utah Jazz takımında geçirdiği 23 yıl boyunca yardımcılığını yapan Phil Johnson da görevini bıraktı.

Jazz’da Sloan’dan boşalan antrenörlük görevine, şu anki yardımcı antrenörlerden Ty Cordin’in getirildiği bildirildi. Kuzey Amerika’daki 4 büyük profesyonel spor dalında, bir takımda en uzun süre boyunca antrenörlük yapma unvanını elinde bulunduran Sloan, 1988 yılından bu yana çalıştırdığı Utah Jazz’da elde ettiği 1127 galibiyetle NBA tarihinde bir takımda 1000’in üzerinde galibiyet almayı başaran tek antrenör unvanına da sahip.

Basketbol oynadığı yıllarda formasını giydiği Chicago Bulls takımında da 1979-1982 yılları arasında antrenörlük yapan Sloan, NBA’deki antrenörlük kariyerinde elde ettiği toplam 1221 galibiyetle de 1335 galibiyetli Don Nelson ve 1332 galibiyetli Lenny Wilkens’in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Sloan’ın, Jazz’ı çalıştırdığı sürede diğer NBA takımları arasında 245 antrenör değişikliği olurken, şu anki NBA takımlarından Charlotte Bobcats, Memphis Grizzlies, Toronto Raptors, Orlando Magic ve Minnesota Timberwolves, Sloan’ın Utah’da göreve başladığı dönemde henüz kurulmamışlardı.

Haberin Devamı