Dünya Japonya'daki tsunamiye ABD'de yakalandı

Japonya'daki tsunamiye ABD'de yakalandı

Paylaş
Japonya'daki tsunamiye ABD'de yakalandı

ABD'de 47 yıl sonra ilk kez biri tsunami yüzünden öldü. Douglas Weber, Japonya'nın ardından ABD'yi vuran tsunaminin fotoğrafını çekmek isterken dalgalara kapıldı

Japonya’da 11 Mart’ta meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin 10 bin kilometre uzaklıktaki ABD’de de bir kişinin ölümüne yol açtığı ortaya çıktı. ,

Haberin Devamı

Oregon doğumlu Dustin Douglas Weber (25) tsunamiden iki hafta önce California Eyaleti’ne taşındı. Weber, depremin ardından Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ülkelere yapılan tsunami uyarıları ve saatte 500 kilometre hızla ilerleyen dalgalara rağmen fotoğraf çekmek için arkadaşlarıyla sahile indi.

480 KİLOMETRE UZAKTA

Fotoğraf çeken Weber, o sırada kayalıklara vuran tsunami dalgalarının etkisiyle denize düştü. Arkadaşlarının çabası Weber’i kurtarmaya yetmedi. Ve Weber’in cesedi 2 Nisan’da California’dan 480 kilometre uzaktaki Oregon Eyaleti’ndeki bir plajda bulundu.

Weber, 1964’ten bu yana, ABD’de tsunamiden ölen ilk insan oldu. Tsunami uzmanı Lori Dengler, “Normalde su akımlarının cesedi güneye itmesi gerektiğini, ancak tsunaminin etkisiyle okyanusa açılan cesedin daha sonra kuzey kıyılarına vurduğunu” belirtti.

Haberin Devamı