Magazin İzzet Yıldızhan: Kimse bana kötü baba diyemez

İzzet Yıldızhan: Kimse bana kötü baba diyemez

Paylaş
İzzet Yıldızhan: Kimse bana kötü baba diyemez

Dokuzuncu kez baba olduğu için eleştirilen İzzet Yıldızhan, “Çocuğu olup sahip çıkmayanlar ve bakamayanlar var. Kimse bana kötü bir baba diyemez” dedi

Sanatçı kimliğinin yanı sıra ticarete de atılan İzzet Yıldızhan, son dönemde sık sık özel hayatıyla gündeme geliyor. Dokuz çocuk babası şarkıcı, aile hayatını ve sahne dünyasını Milliyet'ten Mesut Yılmaz'a anlattı. İşte o konuşmadan kesitler...

- Son günlerin en çok konuşulan ismi haline geldiniz. Dokuz çocuk babası olmak nasıl bir duygu?
İnsanların çoğu yadırgıyor ama benim için normal bir durum. Mutluluğu tarif edilemeyecek bir duygu. Çocuğu olup sahip çıkmayanlar ve bakamayanlar var. Bunun gibi birçok örnek varken, benim gibi birisinin eleştirilmesi ilginç. Kimse bana kötü bir baba diyemez. Çünkü öyle bir insan olmadığımı sağır sultan biliyor.

- Üç eşiniz var diye eleştirildiniz, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Öyle bir yansıtılıyor ki, benim aynı anda üç eşim varmış gibi... Öyle bir şey yok. Ama çocuklarımın anneleriyle her zaman görüşüyorum. Şu an hayatımda bir tane kadın var. Son eşimden beş çocuğum oldu. Elinizi vicdanınıza koyarak konuşun, başka bir şey istemem.

- İzzet Yıldızhan nasıl bir aileye sahip?
15 kardeşiz, kalabalık bir aileye sahibim. Babamı 1.5 yaşındayken kaybetmiştim. Bir kez olsun bile ‘Baba’ diyemedim. Onun için çocuklarımın üzerine titrerim. Çocuklarımın yeri gelir en iyi arkadaşı, sırdaşı olurum. Çizgi film izlerken çok uyuya kalmışlığım var. Beni yakından tanımayanların, bana karşı önyargısı var. Bu da beni üzüyor.




- Çocuklarınızın eğitimine önem veriyorsunuz. En büyük oğlunuz Londra’da üniversiteyi kazandı, siz de yanına gidip kayıt işlemlerinde onu yalnız bırakmadınız...
Tek gayem vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmek. Ben, ilkokul ikinci sınıfa kadar okudum. Çok acı bir şey ama gerçek. Durumumuz kötü olduğu için ailem beni okula yollayamadı ve çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldım. Mevsimlik işçi olarak ailecek, Adana’ya pamuk toplamaya giderdik. O yüzden eğitimin ne kadar önemli olduğu benden daha iyi kimse bilemez. Bütün çocuklarım kolejde okuyor. Dört yaşındaki çocuğum dahi özel olarak İngilizce eğitimi alıyor. Benim yaşayamadıklarımı, çocuklarımın yaşaması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Başımıza ne geldiyse eğitimsizlikten geldi. O yüzden çocuklarımın en iyi imkanlarla eğitim hayatlarını sürdüreceğim.


İZZET YILDIZHAN MAL VARLIĞINI AÇIKLADI


- Sanatçı kimliğinizin yanı sıra işadamı kimliğinizle de biliniyorsunuz. İş hayatı nasıl gidiyor?
İzmir’de bir otelim, laboratuvar ve denetim şirketim var. Yanımda 210 arkadaşım çalışıyor. Tabii sanatçı kimliğim bambaşka. Yeri geliyor işler yolunda gitmediğinde sahnelerden kazandığım parayı oraya aktarıyorum. Ne çalışanımı ne de kimseyi mağdur ederim. Aileleriyle birlikte bine yakın kişiye ulaşmış oluyorum. Bu kolay bir şey değil. Hiçbir zaman hava için bir şey yapmam. Şu an istersem helikopter ve uçak alırım. Ne kendimi, ne çalışanlarımı, ne de ailemi hava civa uğruna riske atarım. Ayaklarımın hep yere sağlam basması gerekir.

- Aileniz, işadamı kimliğiniz ve sanatçı yönünüz var. Hepsine nasıl zaman ayırıyorsunuz?
Yeri geliyor uykumdan feragat ediyorum. Ama benim hayattaki en büyük mutluluğum sahneye çıkmak. Sahneye çıkıp şarkı söylemeye hiçbir zaman iş gözüyle bakmıyorum. En çok da deşarj olduğum an oluyor. Hele ki güzel bir sahne geçirip tebrik aldıysam daha büyük mutluluk olamaz. En büyük ödül alkıştır. Gün sonunda mutlaka annemin yanına gider elini öperim. Annem, 87 yaşında, her zaman onun elini ayağını öpüp hayır duasını alırım. Bunun yerini hiçbir şey tutamaz.



- Sanat camiasında küs olduğunuz biri var mı? İbrahim Tatlıses’le barışmayı düşünüyor musunuz?
Var, zaten bu isimler biliniyor. Ama her defasında zeytin dalı uzatmışımdır. Bu tarz şeyler de biliyorsunuz ki karşılıklı olur.

İbrahim Tatlıses dışında konuşmadığım Hülya Avşar var. 10 yılı geçmiştir sanırım. Tatlıses vurulduğunda hastaneye gidip ziyaret eden bir insanım. Çok büyük bir ses ve üzgünüm ki öyle bir sesten mahrum kaldık. Herkesin kötü gününde yanında oldum ama o kendisine yakışanı yapmadı. Benim ağabeyim vefat ettiğinde, ‘Başın sağ olsun kardeşim’ dahi demedi. Bizim sektör bu konuda çok nankör.

- Siyasete de yakın bir isimsiniz, teklif gelmesi durumunda aktif rol oynar mısınız?
Faydalı olabileceğim bir durum olursa şeref duyarak, onur duyarak yaparım.

- Sosyal medyada yaptığınız terör karşıtı paylaşımlarınızdan dolayı hakarete varan yorumlar alıyorsunuz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
Direkt ölüm tehditleri alıyorum ama asla bunlar benim gibi bir adamı yıldıramaz. Allah’ın verdiği bir candır ve bunu vatan uğruna seve seve veririm. Allah Mehmetçiğimize güç kuvvet versin. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu terörü de bitireceğiz Allah’ın izniyle...


İzzet Yıldızhan'ın hedefi 10 çocuk!


İzzet Yıldızhan ''Gerçekten çok üzücü bir olay''


İzzet Yıldızhan'ın ailesi ölümden döndü

Haberin Devamı