Gündem İzmir'e kadın kepçe operatörü

İzmir'e kadın kepçe operatörü

Paylaş
İzmir'e kadın kepçe operatörü

İzmir'in ilk kadın kepçe operatörü Meral Çoban, Büyükşehir Belediyesi şantiyesinde göreve başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçlı bölgelere girerek geniş bir yelpazede hizmet üreten ’Toptan Çözüm Ekipleri’nde bir ay önce Meral Çoban ilk kadın kepçe operatörü olarak işbaşı yaptı.

İnşaat Meslek Yüksekokulu mezunu olan inşaat teknikeri Çoban, şantiyelere alışık olduğunu ama hiçbir zaman masa başında çalışmak istemediği için kepçe operatörü olarak işinin başında olmayı tercih ettiğini söyledi.

İşe alınmasında, CV’sine yazdığı "Atatürk’ün ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’e verdiği şansı siz de bana tanıyın" cümlesinin rol oynadığını düşündüğünü söyleyen Çoban, bu şansı kazandığı için kendini çok mutlu hissettiğini belirtti.

Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden istediği desteği gördüğünü anlatan Çoban, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık bir ay önce işe başladım. Mini loader kullanıyorum.

Aracıma ve arkadaşlarıma çok çabuk alıştım. İşe başladığım günden bu yana iş arkadaşlarımdan hep olumlu davranışlar ve destek gördüm. Bu bir erkek mesleği olarak algılanmamalı.

Bayanların da çok rahat yapabileceği, çok dikkat isteyen bir meslek. Umarız çoğalırız ve şantiyelerdeki bayan sayısını artırırız. Beni görenler başta çok şaşırıyor ama çabuk alışıyorlar. Yaklaşımları ve tavırları çok olumlu. Motive ediyorlar, moral veriyorlar. Hiç olumsuz bir şeyle karşılaşmadım" diye konuştu.

İzmir’i ’Türkiye’nin en modern kenti’ olarak tanımlayan Meral Çoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla inceleme gezisi sırasında tanışma fırsatı bulduğunu ve kendisine gösterdiği büyük ilgiyle motivasyonunun daha da arttığını da sözlerine ekledi.

Utku BOLULU/DHA