Türkiye (Son Dakika) İzmir'de öğrenci yurdunda gerginlik

İzmir'de öğrenci yurdunda gerginlik

Paylaş
İzmir'de öğrenci yurdunda gerginlik

İzmir'de, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı İnciraltı Atatürk Erkek öğrenci Yurdu'nda karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. Yurtta yaşanan gerginlik yurt müdürünün ile polislerin araya girmesiyle son buldu

Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı İnciraltı Atatürk Erkek Öğrenci Yurdu'nda, iddiaya göre kantinde oturan karşıt görüşlü iki grup sözlü olarak tartışmaya başladı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında arbede çıktı.

Bir grup kantinin önünde masa ve sandalyelerden barikat kurarak karşı yurdun girişi kapısında bekleyen gruba şişe fırlattı. Yaşanan gerginlik üzerine yurda iki TOMA ve Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Giriş kapısında önünde toplanan öğrenciler, İstiklal Marşı okuyup 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak, sloganları attı. Kantin önünde bulunan öğrenciler ise gruba Kürtçe sloganlar atarak karşılık verdi. Olay yerine gelen polis ve yurt müdürü iki grup ile konuşarak onları dağılmaları konusunda ikna etti. Öğrencilerin bloklara dağılmasının ardından gerginlik sona erdi.

Yusuf YAVUZ, Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı