Gündem İzmir'de fırtına can aldı

İzmir'de fırtına can aldı

Paylaş
İzmir'de fırtına can aldı

İzmir'de fırtına can aldı

İzmir'in Menemen İlçesi'nde akşam saatlerinde çıkan fırtınada, can ve mal kaybı yaşandı. Bölgede koyunlarını otlatan Mustafa Kösen isimli çoban ölü bulunurken, 1 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 18.00 sıralarında, Menemen Sanayi Bölgesi ve Villakent Mahallesi'nde meydana geldi. Sağnak yağmurun şiddetini artırarak doluya dönmesinin ardından kısa süreli bir fırtına çıktı. Çıkan fırtınada Menemen Sanayi Bölgesi'nde ve Villakent'te fabrika ve evlerin çatılarının uçtuğu, ağaçların ve elektrik direklerinin devrildiği bildirildi. Bölgede koyunlarını otlatan Mustafa Kösen isimli çoban ölü bulunurken, ismi henüz belirsiz bir kişi de yaralandı.

Antakya'da bir ev çöktü: 1 ölü

KAYMAKAM SUBAŞI: 'HORTUM YAŞANDI'

Sanayi bölgesi'nde elektrik kaçağına dayalı herhangi bir kimyasal yangının yaşanmaması için bölgenin elektriğinin yetkililer tarafından kesildiği, itfaiye ve belediye ekiplerinin yollardaki direk, ağaç ve çatıları kaldırmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili açıklama yapan, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, "Yaşanan hortumla ilgili olarak hasar tespit çalışmalarının sabah saatlerinden itibaren başlayacağını kaydederek, "Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Sabah saatlerinden itibaren zararı daha net şekilde ortaya çıkaracağız. Şu an hava normale dündü, rüzgar etkisini yitirdi" dedi.

VAPUR SEFERLERİ DURDURULDU

İzmir kent merkezinde etkili olana sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Çıkan şiddetli lodos nedeniyle de yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi.

Dün, akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sağanak olarak yağmaya başladı. Sağanak yağmur nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken işlerinden evlerine dönen vatandaşlar zor anlar yaşadı. İzmir´de başlayan şiddetli lodos nedeniyle de yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamada, iskelelerde yolcuların iniş ve binişlerinde meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla, saat 20.40'tan itibaren seferlerin durdurulduğu hava koşullarının normale dönmesinin ardından ise seferlere yeniden başlanacağı bildirildi. İzmir´de başlayan sağanak yağmur ve şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi, Ağaçlar devrildi, Doğanlar Semti´nde de bir binanın çatısı elektrik tellerinin üzerine uçtu.

Haberin Devamı

Dün,19.00 sıralarında etkisini artıran yağmur sağanak olarak yağmaya başladı. Sağanak yağmur ve şiddetli lodos nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken işlerinden evlerine dönen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli lodos nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi, Bostanlı ve Alsancak Semti´nde yol kenarında bulunan birer ağaç devrildi. Doğanlar Semti ise 1454 Sokak 12 numarada bulunan Doğanlar Et Galerisi´nin çatısı elektirik tellerinin üzerine uçtu. Mahallenin elektiğini kesen belediye ekiplerinin çalışması sonucunda, elektirik tellerine asılı kalan çatı indirildi.

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada İzmir başta olmak üzere Kıyı Ege´de metrekareye 3.1, Foça 1.2, Dikili 17.6, Çeşme 1.0, Bergama 9.6, Menderes 11.2, Aliağa 16.4, Ödemiş 3.8, Menemen 3.0 kilogram yağmur suyu düştüğü belirtilirken, Özellikle Menemen´de etkili olan şiddetli lodosun hızının 60 kilometrenin üzerine çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

DHA