Gündem İzmaritteki DNA çete çökertti

İzmaritteki DNA çete çökertti

Paylaş
İzmaritteki DNA çete çökertti

Duvarlarını delerek girdikleri kuyumcuları soydukları ileri sürülen çete üyelerine sigara izmaritindeki DNA'dan ulaşıldı

6 ayrı ilde 25 adreste 150 polisle gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, 11 ayrı soygun olayına karıştıkları belirlenen çete üyesi 15 kişi gözaltına alındı.

Bahçelievler’de duvar delinerek girilen kuyumcudan yapılan 7 kilo altın soygun anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Büyükçekmece’de 14 Ocak 2010 tarihinde yan taraftaki dükkanın duvarını delerek kuyumcuya giren kimliği belirsiz kişiler, 400 bin TL’lik altını çalarak ortadan kayboldu. Olay yeri inceleme ekipleri kuyumcuda soygunculara ait olabilecek bir sigara izmariti buldu. Kriminal Polis Laboratuarında incelenen sigara izmaritindeki DNA örneği sabıkalılara ait DNA arşivi ile karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada sözkonusu DNA’nın Ahmet Ş.’ye ait olduğu belirlendi.

DNA ÇETE LİDERİNE AİT ÇIKTI

Teknik ve fiziki takip altına alınan Ahmet Ş.’nin büyük bir çetenin lideri olduğu ortaya çıktı.

Yapılan çalışmalarda çetenin diğer üyelerinin kimlik ve adresleri de tespit edildi. Ardından İstanbul başta olmak üzere 6 ayrı ilde 25 adreste özel harekatçıların da aralarında bulunduğu 15 polisle eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, çete lideri olduğu ileri sürülen Ahmet Ş.(52)’nin de aralarında bulunduğu 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan çete üyelerinin 8 işyerinden hırsızlık ve 3 kuyumcu soygunu olaylarına karıştıkları tespit edildi. Çete lideri Ahmet Ş.’nin benzer suçlardan 16 defa polise geliş kaydı bulunurken çete üyelerinin toplamda 213 ayrı defa gözaltına alındıkları belirlendi. Çete üyelerinin soygun yapacakları yerlerde önceden keşif yaptıkları ardından soyguna telsizlerle gelerek birbirleriyle telsizle iletişim kurdukları anlaşıldı. Çete üyelerinin bu yolla cep telefonu kullanmayarak polisin teknik takibinden kurtuldukları belirlendi.

CUMA NAMAZI SAATİNDE SOYDULAR

Çete üyelerinden 3’nün sahibinin namaza gitmesinden faydalanarak Cuma saatinde kuyumcuyu soydukları ortaya çıktı.

Bahçelievler’de, 20 Ağustos 2010 tarihinde dükkan sahibi Osman Kayıkçı’nın Cuma namazına gitmesinden yararlanan 3 kişi yan tarafta bulunan boş dükkanın duvarını delerek kuyumcuya girdi. Gündüz vakti 1 saat içerisinde gerçekleşen soygunda 7 kilo altın çalındı.

Bir görgü tanığının ifadeleri doğrultusunda plakası belirlenen bir otomobilden yola çıkan ekipler soyguncuların kimliklerini belirlemişti. Aynı çeteye mensup oldukları belirlenen Recep Ç., Faysal S., İbrahim C. De aynı operasyonda gözaltına alındı.

Zanlıların yaptığı bu soygun kuyumcu dükkanının güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, arka taraftan maskeli bir şekilde kuyumcuya giren soyguncular,

Maskeli soyguncular, dükkanda gördükleri altınları ellerindeki çantalara hızlı bir şekilde doldurarak dışarı çıkıyor.

Zanlılardan Recep Ç.’nin 16 ocak 2008 tarihinde Erenköy’de bulunan Sentez dövizin yaklaşık 1 milyon TL’lik soygun olayına da karıştığı ortaya çıktı. Recep Ç’nin bu soygunla ilgili bir süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu anlaşıldı. Recep Ç.’nin bu soygunla ilgili gözaltına alındığı sırada kadınlarla eğlenirken fotoğrafları bulunmuş ve bu fotoğraflar basında yer almıştı.

Polisteki işlemleri tamamlanan 15 kişi İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Mehmet AKTARAN, İstanbul DHA

2