Faik Gürses İyi giyinen, lisan bilen başkan adayı aranıyor!
HABERİ PAYLAŞ

İyi giyinen, lisan bilen başkan adayı aranıyor!

Haberin Devamı

Saat 13.05... Başkan Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği ofisinin kapısından içeri girdi. Oysa toplantının başlamasına 55 dakika vardı; belki de erken gelmekteki amacı İstanbul trafiğine takılmamaktı. Yalnız başına bekleyişi 40 dakika sürdü. Kapıda Trabzonspor Başkanı Sadri Şener görüldü. Peşinden de diğer başkanlar... Toplantıya son gelen isimlerden biri ise Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk oldu. Öztürk’e kapıda gazeteciler sordular:

Sayın Öztürk. Demirören’’i istifaya davet edecek misiniz?


Çıkınca ne olacağını görürsünüz. Ben de bunu öğrenince toplantı sonrası Yıldırım Demirören’i aradım
[[HAFTAYA]]

Sayın Başkan. Adnan Bey sizi istifaya davet etti mi?

Evet, etti. Ancak bu kabul görmedi. Gereken yanıtı da böylece almış oldu. (Öztürk, istifa davetini belirtince Fenerbahçeli Nihat Özdemir, “Tekrarlayın” diye araya girdi. Öztürk de tekrarladı. Ama davet kabul edilmedi.)

Peki bir iddia var, federasyon başkanlığına aday olacağınız şeklinde. Hatta Başbakan'la görüşmeniz gerektiği söylenmiş size...


Öyle bir konuşma olmadı. Geçelim tekrar toplantıda yaşananlara... Fenerbahçeli Cihan Kamer ile Galatasaraylı Adnan Öztürk, hafta içindeki karşılıklı demeçler nedeniyle önce birbirlerine soğuk davrandılar, ardından da atışmaya başladılar. Diğer başkanlar araya girdi. “Durun, ayıp oluyor. İşimize bakalım” derken, gündemin ilk maddesi ortaya atıldı

Nasıl bir fedarasyon başkanı istiyoruz? Herkes birşeyler söyledi, sonuçta istenen başkan adayı şöyle tarif edildi:


İyi giyinen, lisan bilen, UEFA ve FIFA ile ilişkileri iyi tutabilecek biri. Bir kaç üye, “Acaba Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ı ikna etmeye çalışsak mı?” dedi, ama anında karşı çıkıldı. Üyeler, “Asla olmaz” görüşünde birleşti. Hatta bir başkan Aydınlar’a “Yahu insan istifa ederken bir haber verirdi” diye gönderme de yaptı. Fenerbahçe’nin ‘Şenes Erzik’ olsun isteği kabul görmedi. Ayrıca Fenerbahçe, Lutfi Arıboğan’ın isminin başkan adaylığında kesinlikle gündeme gelmemesini istedi. Bir de... Kim başkan olursa olsun, federasyon kurullarının aynen yerinde kalması gerektiği vurgulandı. Ancak Fenerbahçe buna da karşı çıktı. UEFA ile ilişkiler konusu toplantının bir başka gündem maddesiydi. Bir başkan, “Arkadaşlar UEFA konusunda doğru dürüst bilgi sahibi değiliz. Biz böyle konuları rafa kaldırırak ilerleme kaydettiğimizi zannediyoruz. UEFA ciddi bir kurum. Bir yere kadar beklerler. Sonra gereğini yaparlar. Bence durum çok tehlikeli” dedi. “Ne yapsak, ne yapsak” derken, saat 16.45 olmuştu, toplantı bitti. Fenerbahçe’den Nihat Özdemir ve Cihan Kamer en düşünceli iki isimdi. Bir gün daha boşa kürek çekilmişti. Dün 7 Şubat 2012 idi ve 3 Temmuz sabahı başlayan şike soruşturmasından bu yana 7 ay geçmiş, 8’inciden gün alınmıştı. “Hayırlı geceler” deyip ayrıldı Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder