Cumartesi Postası 'İyi bir sevgili değilim'

'İyi bir sevgili değilim'

Paylaş
'İyi bir sevgili değilim'

Uzun soluklu gençlik dizisi Hayat Bilgisi'nde Ortega rolüyle tanınan Paşhan Yılmazer ile yaptığımız röportajda öyle çok şey öğrendik ki

Röportaj: Çağnur Hatipoğlu
cagnurhatipoglu@gmail.com

Haberin Devamı

Brezilya restoranı olduğunu, bu yaz yarışma programı sunacağını, yeni sezonda gençlik dizisiyle ekrana geleceğini, 25 göründüğü halde 31 yaşına bastığını, ‘Hayat Bilgisi’nden bu yana 26 kilo verdiğini...

Neler yapıyorsun bu aralar?

Klasik bir cevap olacak ama koşturmaca... Cine 5’de yeni bir yarışma programım başlıyor. Ayrıca eğlence mekanı Sortie’de bir restoranımız var, onunla haşır neşirim.

Restoranın olduğunu bilmiyordum.

Pek bilinmez zaten. Brezilya restoranı... Brezilya mutfağının tüm lezzetlerini sunuyoruz.

Yeni yarışma programından biraz bahsetsene...

Yaz programı. Haftanın beş günü yayınlanacak. Adı ‘Tahmin Et’. İnsanları yarıştırırken eğlendireceğiz. İnsanlar keyif alırsa önümüzdeki sezon da devam edebilir. Ucu açık bir iş. Sokakta insanlara bazı sorular soracağız. Stüdyodaki iki yarışmacımız da o insanların verdiği cevapların şıkkını tahmin etmeye çalışacak.

Haberin Devamı

“Ukala göründüğümü söylerler”

Gece hayatı ile aran nasıl?

Gece hayatına düşkünlüğüm sıfır. Ayda ya da iki ayda bir çıkarım. Bizim restoran da eğlence mekanı olduğu için oradan bir şey anlamıyorum. Her şeyi kontrol etmek zorunda olduğunuz için eğlenemiyorsunuz.

Çok samimisin, bu da beni şaşırttı.Ekranda ukala ve şımarık gözüküyorsun.

Bu bana çok söylendi. Hatta birçok oyuncu arkadaşımla bu nedenle kavga ettiğimi biliyorum. İnsanlarda böyle bir algı oluşmuş.

Niye acaba?

İyi niyetli bir insanım. Her şeyin takım işi olduğuna inanırım. İyi niyetim suistimal edildiği zaman tırnaklarını dışarı çıkaran, agresif bir adam olabiliyorum. Gerçi kızdığım ve moralim bozulduğu zaman da insanları kaybetmemek için elimden geleni yaparım. Çalışırken herkesin arkadaş olmasını istiyorum ki ben de orada rahat çalışabileyim. Bardağın dolu tarafına bakıyorum yani.

Televizyonda gözükmüyorsun. Neden?

Çıkamıyorum. Konuk olduğum yerde bana gol atıldığını hissettiğim zaman, orası benim için bitiyor. Çünkü bizde zihniyet yanlış. Samimiyetsiz samimiyeti sevmiyorum. Programa davet edene kadar atmadığı takla kalmaz, gidersiniz, yüzünüze bakan adam bulamazsınız. Bu, başıma geldi. 4.5 yıldır kimsenin programına gitmiyorum. Çıktığım tek program Okan Ağabey’inki (Bayülgen).

Haberin Devamı

Ki Okan Bayülgen için “Konuklarını aşağılıyor” denir.

Eleştirebilir, hatta kötü bir şey de diyebilir ama samimi. Onun samimiyetine güveniyorum, bu yüzden ne zaman isterse giderim.

“Yaşlanamadım gitti”

Kaç yaşındasın?

31. İnsanlar 25-26 yaşındayım sanıyor. Hatta, bak sakalı keseyim, direkt bittim: Yaş düşüyor 22’ye.

Ne güzel işte! Benjamin Button gibi, yaşlanmıyorsun.

Aynen öyle. Ama bu çok kötü. Sonsuz. Yaşlanamıyorum.

“2.5 yıldır yalnızım”

Şu an beraber olduğun biri var mı?

Hayatımda 2.5 yıldır kimse yok ve gayet keyifliyim. Mutlu, gözleri ışıl ışıl bakan biri olarak karşındayım. Çünkü iyi bir sevgili olmadığımı düşünüyorum.

Senin için “Çok çapkın” diyorlar. Ondan olabilir mi?

Geçen gün bazı magazinciler bana aynı şeyi söyledi. Ben de “Neymiş bu çapkın, bana bir gösterin” dedim. Sevgilim olduğu zaman niye saklayayım ki? Niye bu saygısızlığı yapayım bize?

O zaman neden iyi bir sevgili olmadığını düşünüyorsun?

Haberin Devamı

Bilmiyorum yaaa. İstiyorum ama olmuyor. Psikopat bir kıskançlığım yok, herkesin olduğu kadar kıskancım. Ama şöyle bir gerçek var: Sevgilim olduğunda kendimi kapatıyorum, daha merkezci yaşıyorum. Öyle bir Paşhan’ı da sevmiyorum.

Anlaşıldı. Aşık olunca dünyayı unutuyorsun.

Evet, biraz öyleyim.

O zaman evlilik tam sana göre...

Çok zaman var. Daha ağabeyime yeni kız istemeye gittik.

“Eskiden adımdan nefret ederdim”

Son dönemde Paşhan adı çocuklara sık konur oldu. Nedir anlamı?

Bununla ilgili bir anım var. Yıllar önce üniversitede bir seminere gittim. Orada tanıştığım bir çift “İlerde çocuğumuz olursa ismini Paşhan koyacağız” demişti. Aradan yıllar geçti... 2010 yılında Facebook’tan mesaj attılar çocuklarının resmini. Adı Paşhan. Büyük mutluluk oldu benim için. Yugoslav ve Sırp kesiminde bu adı çok duyarsınız. Biz de Makedonya’nın bir köyünden göçmüşüz. Paşhan, o bölgenin ismiymiş. Dedemin ismi de aynı. 6 yaşında Almanya’dan Türkiye’ye geldiğimde ismimden nefret ediyor, daha çok ikinci ismim Serkan’ı kullanıyordum. Bildiğimiz kadarıyla, İstanbul’da üç Paşhan var: O bebek, diğeri rockçı Özlem Tekin’in vefat eden eski eşi, bir de ben.

Haberin Devamı

‘Çok şişmandım’

Başka projeler var mı?

Var. Gani Müjde’nin çekeceği gençlik dizisinde oynayacağım. Cem Davran ve Ezgi Asaroğlu ile birlikteyim. Dizinin adı ‘Babam Sınıfta Kaldı.’ Hikayesi çok güzel: Yıllar önce mimarlık fakültesini bırakmış bir baba, af çıkınca kızıyla aynı sınıfta okumak zorunda kalıyor. Fakat baba-kız olduklarını kimseye söyleyemiyorlar.

Yıllar önce Gani Müjde’nin dizisi ‘Hayat Bilgisi’nde de “Ortega” rolüyle tanıdık seni.

Güzel bir işti benim için. Fenerbahçeli olmasam da herkes beni Ortega olarak tanıdı. Dört yıl sürmüştü. Tekrarları yayınlanıyor, insanlar hâlâ keyifle izliyor. Ben hariç (gülüyor).

O niye?

O dizide çok kilo almıştım. Şimdi kendime kızıyorum. O zamankine kıyasla 26 kilo zayıfım. Arada uçurum var.

Bu arada, sakal biçimin yeni mi?

Kuaförümün tercihi. Ama suratım küçük, tenim de esmer olduğu için bu sakal yüzümü iyice karartıyor. O yüzden artık daha az sakal bırakacağım.

Bu yıl bir tiyatro oyunundaydın...

Evet. Bir yıldır Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde Cem Özer’le ‘Oğluma Bi Haller Oldu’da oynuyorum. Tiyatronun bendeki yeri ayrı. Evet, dizi ve film yapıyorum ama sahnede seyirci ile karşı karşıya olmak başka birşey. ‘Er meydanı’ denilen şey, tiyatro. Bir de her oyunda 600 kişiyi güldürmek ayrı bir meziyet.

( 23.06.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )