Erdoğan Arıpınar İyi bir örnek: TÜRFAD
HABERİ PAYLAŞ

İyi bir örnek: TÜRFAD

Dünyada sporda ilerleme kaydeden, gençliği spora yönelten ülkelerin yapıları incelenince, şunu görürüz. Her konuda ana örgütlenmenin yanı başında, ona destek olacak küçük çapta da olsa yapılar meydana getirilmiş. Türkiyemiz’de bunu deneyenler var. Amma, gerekli desteği tam olarak göremiyorlar veya bir organizasyon şeması içinde hareket edemiyorlar. Tabii bireysel de olsa başarılı olanlar da var. Bu konuda iyi bir örnek: TÜRFAD’dır. (Türkiye Futbol Adamları Derneği)

[[HAFTAYA]]

Bu derneği Milliyet gazetesinin 1950’li yıllardaki yıldız muhabirlerinden spor adamı rahmetli kardeşimiz Nazım Özbay 8 Mayıs 1988’de kurmuştu. Onun yanında Türk futbolunda saygın bir isim bırakan eski Futbol Federasyonu Başkanı Yılmaz Tokatlıoğlu yer aldı. Derneğin hamurunda güç anlarda başkanlık yapan sevgili ve vefakar Hadi Türkmen ve saygın bir bürokrat Fahrettin Curoğlu’nun emekleri de vardır. TÜRFAD, Türk futboluna hizmet edenleri çatısı altında topladı. Emek verenleri törenlerle andı. Zamanı gelince ülke futbolu hakkında fikirlerini açıkça söyledi.

Haberin Devamı

Son olarak başkan Tokatlıoğlu, genel sekreter Aslan Aydoğdu, babasının yolunu izleyen Murat Özbay ve yönetim kurulunun gayreti ile TÜRFAD’a Barbaros Bulvarı’nda bir genel merkez kazandırıldı. Bence, Futbol Federasyonu milyarlık bütçesi varken TÜRFAD’ı bu atılımda bağışlarla baş başa bırakmamalı idi. TÜRFAD’ın Türkiye çapında başta Konya olmak üzere başarılı çalışkan bir örgütü var. TÜRFAD’ın kendi malları olan yeni genel merkezi hayırlı olsun derken, Futbol Federasyonu’na söyleyecek bir çift lafım var.

Türkiye’de batı örnekli, futbol adını taşıyan daha pek çok sivil toplum örgütü var. Bunları bir organizasyon içinde toplamak, desteklemek, birlikte çalışmak Futbol Federasyonu’nun ülke futbolu için toplumsal görevi olmalıdır. Çünkü, bu futbol adını taşıyan derneklerin tek hedefi Türk futbolunun ilerlemesidir. Onlar, bugünkü Türk futbolunun yapı taşlarında emekleri olan futbolcu olarak, teknik adam olarak, yönetici ve yazar olarak seçkin kişilerdir. Yani bir nevi sanal Türk futbol senatosunun üyeleridir. Değerleri bilinmeli, onlardan yararlanılmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder