Siyaset "İttifak arayışında olmadık"
Paylaş
"İttifak arayışında olmadık"

"İttifak arayışında olmadık"

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, gazetecilerin Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye Partisi’nin ittifak görüşmelerine ilişkin sorusuna, "İttifakları hayırlı olsun, Allah yollarını açık etsin. Biz, hiçbir zaman ittifak arayışında olmadık. Bize gelen bir ittifak teklifi de olmadı" yanıtını verdi.

Bir gazetede yer alan referandumda ’evet’ diyen partilerin ittifak yapabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş:
"O ifade bana ait değil ama Has Parti, inşallah önümüzdeki dönem parlamentoda olacak. Çünkü önümüzdeki dönem hukuki ve siyasi reformların yapılacağı çok önemli bir süreçtir. Böyle bir irade ve projenin ortaya konulması çok önemlidir. Biz, programlara ve fikirlere önem veriyoruz. Türkiye’de, Tanzimat’tan bu yana kendi anayasasını millet yapmadı. Artık millet, kendi Anayasasını yapmalıdır. HAS parti olarak, elimizi de yüreğimizi de taşın altına koymaya hazırız. Bu sadece bir partinin işi değil, bütün siyasetin işidir. Bütün siyaset, sivil ve demokratik bir Anayasanın yapılması için öncü olmalıdır."

Haberin Devamı

Gelecek dönem Türkiye’nin en önemli gündeminin Anayasa değişikliği olacağına vurgu yapan Kurtulmuş, ülkenin köklü bir reforma ihtiyacının bulunduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "12 Eylül ile hesaplaşmada geç bile kalındı. 12 Eylül’le hesaplaşmak, 90 yaşındaki Evren’i yargılamaktan ibaret değildir. 12 Eylül’ün getirdiği bütün mevzuat ve sistemi çöpe atmaktır. Türkiye, 28 Şubat’la da hesaplaşmak zorundadır. Türkiye’nin antidemokratik yapısının bütün vebalını bir Evren’e yıkamayız. 27 Nisan’ın 27 Mayıs’tan, 28 Şubat’ın 12 Eylül’den ne farkı var? Bütün bunlarla hesaplaşmak, Türkiye’nin boynunun borcudur" diye konuştu.