Spor İtalya'da zirve kayıpsız

İtalya'da zirve kayıpsız

Paylaş
İtalya'da zirve kayıpsız

Serie A'da 26. hafta maçları dün oynanırken, lider AC Milan haftayı önemli bir deplasman galibiyetiyle kapadı

Serie A’nın 26. haftasında Verona deplasmanına çıkan AC Milan, rakibi Chievo’yu Brezilyalı golcüsü Pato’nun son dakikalarda kaydettiği golle 2-1 mağlup ederek, şampiyonluk yolunda kritik bir virajı da geride bıraktı. Kırmızı-siyahlı takım, bu galibiyetle puanını 55’e çıkardı.

NAPOLİ DE KAYIPSIZ

Liderin en yakın takipçisi konumundaki Napoli de evinde Catania’yı tek golle yendi. 25. dakikada Zuniga’nın attığı gol, güney ekibinin zirve yarışında yara almamasını sağladı.

Sıralamanın üçüncü sırasındaki Inter ise sahasında konuk ettiği Cagliari karşısında zorlansa da 3 puan almayı bildi ve puanını 50 yaptı.

TOPLU SONUÇLAR VE HAFTANIN PROGRAMI

Zirve takipçilerinden başkent ekibi Lazio da evinde ağırladığı ligin zayıf ekiplerinden Bari’yi tek golle devirmeyi başardı.

UDİNESE EVİNDE PUAN KAYBETTİ

Son 6 haftada 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak zirvede bir anda söz sahibi olan Udinese ise bu hafta sahasında ligde kalma mücadelesi veren Brescia ile golsüz berabere kalarak, önemli bir fırsat tepti.

BUFFON'UN KIRMIZISI KADERİ BELİRLEDİ

Ligde geçen hafta aldığı Inter galibiyetiyle adeta moral bulan Juventus’un bu sevinci 26. haftada Lecce deplasmanında aldığı sonuçla yarım kaldı. Siyah-beyazlı ekip, Lecce’ye 2-0’lık skorla boyun eğerek, istikrarsız gidişatını sürdürdü.

ROMA 3-0'DAN MAÇI 4-3 VERDİ

26. haftada bir şok yenilgi alan takım da Roma oldu. Başkent ekibi, Genoa ile deplasmanda yaptığı mücadelede bir ara 3-0 öne de geçmesine karşın maçı, 4-3 kaybederek, ağır bir yenilgi aldı. Roma, Genoa maçıyla birlikte üstüste 3. kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

GOL KRALLIĞI

1- Edinson Cavani (Napoli) 20 gol
2- Antonio Di Natale (Udinese) 18
3- Samuel Eto’o (Inter) 15
4- Marco Di Vaio (Bologna) 14
5- Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 13.

Haberin Devamı