Spor İtalya'da nefes kesen zirve yarışı

İtalya'da nefes kesen zirve yarışı

Paylaş
İtalya'da nefes kesen zirve yarışı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (serie A) 25. haftasını zirve ekipleri kayıpsız geçerken, haftanın en önemli maçında Juventus, İnter'i 1-0 mağlup etti

Serie A’nın 25. haftasında lider AC Milan, evinde ağırladığı Parma’yı 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek, üç hafta aradan sonra tekrar galip geldi.

Kırmızı-siyahlı takım, 17. hafta evinde AS Roma’ya kaybettiği maçtan bu yana ligde 8 haftadır yenilgi yüzü görmüyor. Lider son 8 haftada, 4 galibiyet 4 de beraberlik aldı.

NAPOLİ İNATÇI ÇIKTI

Haftanın zirveyi yakından ilgilendiren maçlarından birinde, liderin en yakın takipçisi Napoli, zirveyi yakalama çabasındaki AS Roma’ya konuk oldu. Napoli, başkent ekibini deplasmanda 2-0’lık skorla geçerken, bu sezon zirvenin vazgeçilmez ekiplerinden olduğunu bir kez daha gösterdi.

HAFTANIN PANORAMASI

LAZİO ÜÇÜNCÜLÜKTE

Deplasmanda ligin zayıf ekiplerinden Brescia’yı 2-0’lık skorla yenen Lazio da ligde geçen hafta kaybettiği üçüncülük koltuğunu bu hafta sonunda geri aldı. Lazio ile lider AC Milan arasında 7 puan farkı bulunuyor.

JUVE TEK GOLLE GÜLDÜ

Haftanın en önemli maçında Juventus ile Inter, Torino Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaştı. Ara transfer döneminde Juventus’un Cagliari’den kadrosuna kattığı Alessandro Matri, bu önemli maçta takımını galibiyete taşıyan golü atan isim oldu.

Juventus, bu galibiyetle üst üste ikinci haftadan da 3 puanla ayrılırken, rakip Inter ise bu karşılaşmadan puansız ayrılarak, zirveyi yakalama umudunu bir başka haftaya bıraktı.

CAVANI VE Dİ NATALE BOŞ GEÇMEDİ

25 haftası geride kalan ligde gol krallığı yarışı da iyice kızıştı. Bol gollü geçen ligin 25. haftasında zirvedeki iki isim Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani ve Udineseli golcü Antonio Di Natale haftayı boş geçmedi.

1. Edinson Cavani (Napoli) 20 gol
2. Antonio Di Natale (Udinese) 18 gol
3. Samuel Eto’o (FC Inter) 15 gol
4. Marco Di Vaio (Bologna) 14 gol.

Haberin Devamı