Spor İtalya Süper Kupa Şampiyonu Juve!

İtalya Süper Kupa Şampiyonu Juve!

Paylaş
İtalya Süper Kupa Şampiyonu Juve!

Lazio'yu 4-0 yenen Juventus, kupayı 6. kez müzesine götürdü

İtalya Süper Kupa finalinde, Lazio’yu 4-0 mağlup eden Juventus, kupayı altıncı kez kazandı.

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve 60 bini aşkın futbolseverin izlediği 2012-2013 sezonu İtalya Serie A şampiyonu Juventus ile İtalya Kupası şampiyonu Lazio arasındaki dev finali, hakem Gianluca Rocchi yönetti.

İki takım da karşılaşmaya istekli başlarken, Juventus ilk golünü Fransız oyuncusu Paul Pogba’nın ayağından 23. dakikada buldu. 21. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Claudio Marchisio’nun yerine giren Pogba, Stephan Lichsteiner’ın ortasında Laziolu oyunculardan sekerek arkasına düşen topa dönerek yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

İKİNCİ YARIDA JUVE FIRTINASI

İlk yarı, Juventus’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona ererken, karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında siyah beyazlı takım sahada fırtına gibi esti. Maçın 52. dakikasında, üç pasta Lazio ceza sahasına giren Juventuslu oyunculardan Lichtsteiner’ın ortasında, kaleci ile karşı karşıya kalan defans oyuncusu Giorgio Chiellini, topu ikinci kez Lazio ağlarıyla buluşturdu: 2-0.

Bu golden iki dakika sonra gelişen bir başka Juventus kontratağında, ilk iki golün hazırlayıcısı Lichtsteiner, bu sefer kendisi duvar paslarıyla Lazio ceza sahasına inerek, skoru 3-0’a getirdi.

Maçtaki gol perdesini Juventus’un yeni transferi Arjantinli yıldız golcü Carlos Tevez kapattı. İkişer dakika arayla yediği iki golün şokun atlatamayan Lazio, 56. dakikada çok adamla gelişen Juventus atağında Tevez’in golüne engel olamayınca skor 4-0 oldu.

Bu gol maçın sonucunu da tayin ederken, Juventus bu sonuçla İtalya Süper Kupası’nı 6. kez müzesine götürdü. Siyah beyazlı takım, geçen yıl da Çin’in başkenti Pekin’de Napoli’yi yenerek bu kupayı kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı