Dünya 'İtalya genelev değil'

'İtalya genelev değil'

Paylaş
'İtalya genelev değil'

İtalya'da dün kadınlar ayağa kalktı. Hedeflerinde ise Başbakan Silvio Berlusconi vardı

Ortadoğu’da halk diktatörlüklere karşı ayaklanırken İtalyan kadınlar, reşit olmayan kızlarla fuhuş yaptığı iddia edilen Başbakan Silvio Berlusconi’ye karşı “kadınlık onuru” adına isyan bayrağını açtı.

Dün ülkenin dört bir yanında gösteriler düzenleyen kadınlar Berlusconi’yi “onurlarını incitmek ve modası geçmiş maço erkek tipini yeniden canlandırmakla” suçladı.

Bazı kaynaklara göre ülke genelinde 1 milyondan fazla kişi meydanlara akın etti. Güneydeki Napoli ve Palermo kentlerinde kadınlar Berlusconi’yi istifaya davet ederken, “İtalya genelev değil” pankartları açtı.

İnternet üzerinden organize edilen protestolar aktristler, politikacılar ve diğer önde gelen kadınlar tarafından yönlendirildi.

KADIN OYLARINI ALAMAZ

Hakkındaki fuhuş iddiaları nedeniyle yargılanma riskiyle karşı karşıya olan Berlusconi için bu protestolar büyük bir darbe daha oldu. Çünkü orta yaşlı kadın seçmenler İtalya başbakanı için kilit önem taşıyordu.

Protestocular internette açtıkları sayfalarda, “Haysiyetimizi korumak için tüm kadınlara soruyoruz: Şimdi değilse ne zaman” ifadesine yer verdi.

Almanya, Hollanda ve Belçika’da da eş zamanlı düzenlenen gösterilerde, 1.5 dakikalık saygı duruşundan sonra kadın protestocular kaşıkla tencerelere vurdu. Protestoların yanı sıra az da olsa Berlusconi yanlısı kadınlar da dün gösteriler yaptı.

Haberin Devamı