Spor İtalya basınında galibiyet coşkusu

İtalya basınında galibiyet coşkusu

Paylaş
İtalya basınında galibiyet coşkusu

2014 FIFA Dünya Kupası finalleri D Grubu'nda İngiltere'yi 2-1 yenen İtalya'nın galibiyeti ülke basınında coşkuyla karşılandı.

İngiltere gibi güçlü bir ekip karşısında alınan bu zafer manşetlere yansırken, Corriere dello Sport gazetesi, İngilizce "İtalya oh yes" başlığını attı ve İngiltere karşısında büyük bir zafer alındığını ve galibiyeti getiren golü kaydeden Mario Balotelli’nin İngilizlere ders verdiğini yorumunda bulundu.

İtalya’da sakatlığı sebebiyle kadroda yer alamayan kaleci Buffon’un yerine oynayan Sirigu ile Darmian ve Candreva’nın iyi performans ortaya koydukları ifade edildi.

Gazetenin haberinde stattaki Brezilyalıların da maçta İtalya’yı desteklediğine dikkat çekildi.

Kupada "ölüm grubu" olarak anılan D Grubu’ndaki diğer maçta Uruguay’ı 3-1 yenen Costa Rica’nın bir tehdit haline geldiği kaydedildi.

La Gazzetta dello Sport’ta "Balotelli, haydi" başlığıyla duyurduğu maçla ilgili haberde galibiyet golünü atan Balotelli’yi ön plana çıktı.

Şampiyona öncesi ortasaha oyuncusu Riccardo Montolivo’yu, İngiltere maçından bir gün önce de kaleci Buffon’un sakatlanmasına rağmen İtalya’nın acı çekerek, yüreğini koyarak, Balotelli ile İngilizleri yendiği ifade edildi.

Gazetenin grubun diğer maçında Costa Rica’nın 1-0’dan Uruguay’ı 3-1 yenerek büyük sürpriz yaptığı dile getirildi.

Tuttosport gazetesi de İtalya’nın İngiltere karşısındaki zaferini İngilizlerin ulusal sembollerinden olan aslana atıfta bulunarak "İtalya’nın aslanları" manşetleriyle okuyucularına aktardı.

La Repubblica da ilk sayfadan duyurduğu galibiyet için "Marchisio-Balotelli ile İtalya uçuyor. Buffon olmadan İngiltere karşısında kazanıldı" ifadeleri kullanıldı.

Corriere della Sera da, kupa finallerinde İtalya için ilk heyecanın yaşandığına dikkati çekerek, İtalya’nın İngilizleri 2 sene önce Avrupa Şampiyonası’nda olduğu gibi yine yendiğini ama bu sefer işi penaltılara bırakmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

AA