Yazgülü Aldoğan İtaatsever millet!
HABERİ PAYLAŞ

İtaatsever millet!

Hayır bilmesem inanacağım. Şu ‘gençleri’ alkolün kötülüklerinden kurtarma yönetmeliği çıktığından beri, herkeste bir uyma telaşı, bir itaat telaşı. Sanırsınız bu millet kurallara uymaya bayılır. Sanki bütün trafik kurallarını ihlal eden onlar değil. Sanki çoğu vergi vermeyen, yasaların boşluklarını arayan ve uygulamamak için uğraşan başkası. Bu yasaklara bayıldılar. Daha çıktığının ertesi günü uygulamaya başladılar. Galalar, sergi açılışlarında hemen alkol ikramı kaldırıldı. Gece klüpleri, müzikholler, 24 yaş altı genç avına çıktı. Ne oluyor? Yönetmelik yürürlüğe girdi mi, mekanlarınız mı basılıyor, size höt diyen mi var, ne meraklıymışsınız yasaklara uymaya? Ne duyarlı, ne itaatsever milletmişsiniz de biz bilmiyormuşuz! Liberaliniz, yasak yok ki ben evimde rakımı içiyorum diye şişinir, işletmecisi 23 yaşındaki gençleri kapıda durdurur. Derken açıklama geldi yasakları hazırlayan kurumdan: “İkramı kesin demedik. Cumhurbaşkanı da ikram edebilir, galalarda, kır düğünlerinde siz de edebilirsiniz. 18 yaşından büyükler alkol de satın alabilir! Ne sıkıyönetim, ne mahalle baskısı söz konusu değil.” Gerçi ham hum şaralop, balığın yanında rakı içmenin niye sıkıntı verdiğini, 24 yaş sınırının niye olduğunu açıklayamıyorlar ama kraldan çok kralcı ve yalakacı olmayın kardeşim. Olursanız da bu yasaklar, az bile. Her millet müstahak olduğu yönetimle idare edilir! Kim söylemişse doğru söylemiş!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sınır tanımayan iftiracılar!

Cumhuriyet ve rejim düşmanları, bu ülkenin aydınlık insanlarına her türlü komplo düzenleyerek, iftira atarak karalıyor, suçluyor, yargıya ve yetkililere şikayet ediyor, hayatlarını karartıyor. Eskiden suikast düzenler, öldürürlerdi. Şimdi işkenceyle ufak ufak yapıyorlar bunu. Bahriye Üçok’u bombalı paketle öldürmüşlerdi, Türkan Saylan’ı terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçlamasıyla ölüme gönderdiler!

Başvuru ciddiye alındı!

Öldüğü yetmedi, tek suçu gençlerin eğitimi için çalışmak olan Saylan’ın adına bile tahammülleri yok. Adalet platformu Başkanı olduğunu söyleyen Adem Çevik isimli biri, Başbakanlığa internet aracılığı ile başvuruyor. İsteği, Saylan’ın adının verildiği Maltepe Gülsuyu’ndaki Kültür Merkezi’nin adının değiştirilmesi ve bu ismi koyanlara dava açılması! Türkan Saylan’ın “teröre yardım ve yataklık yapan darbesever” olarak tanımlandığı bu başvuruyu deli saçması diye niteleyebilir ve gülüp geçebilirdik. Ama ne yazık ki kazın ayağı öyle değil. Başbakanlık deli saçması demiyor, başvuruyu ciddiye alıyor, valilik ve İçişleri Bakanlığı’na sevk ediyor! Bakarsınız yarın öbür gün Maltepe Belediye Başkanı ve bu kararı alan Belediye Meclis üyeleri hakkında da idari işlem başlatılır! Bir gün bakıyorsunuz, Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi’yi tutuklamışlar, cep telefonuna şeriatcı örgüt üyelerinin telefonlarını monte etmişler. Dava dosyalarının delilleri içinde vefat etmiş iki amiralin ergenekon sanığı olduğunu okuyorsunuz, yazıklar olsun diyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu ülkenin yüz akıydı...

Bu kadar komplonun bir gün ellerinde patlayacağı, lağım gibi akacağı kesin de, o güne kadar ölen, tutuklu kalan, mesleki haklarını kaybeden, karalanan, acı çeken insanlar ne olacak, kaybettiğimiz günler nasıl geri gelecek? Türkan Saylan, bu ülkenin yüz akı bir insandı. Çarkları kendi çıkarları için döndürmek isteyenlere, gençleri okutarak, eğiterek karşı çıktığı için düşmanlıkları, ismine bile tahammül edemeyişleri. Ayıp olan ise başbakanlık yetkililerinin bu talebi ciddiye alması. Rutin işlem diyelim, fazlasına elim varmıyor! Silivri’de yaşananlar ise Türk hukuk tarihine kara leke olarak gün gün kaydoluyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder