Gündem İsviçreli turistlere 'Türkiye' uyarısı

İsviçreli turistlere 'Türkiye' uyarısı

Paylaş
İsviçreli turistlere 'Türkiye' uyarısı

İsviçre Dışişleri Bakanlığı tatillerini bu yıl Türkiye'de geçirmek isteyen vatandaşlarını uyardı. Bakanlık, Türkiye'de bombaların patladığını hatta bu patlamaların turizm merkezlerinde de görüldüğünü öne sürdü

İsviçre Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin büyük kentlerinde gösteriler ile ayaklanmalar görülebileceği ve genellikle grevlerin ilan edildiği belirtilirken şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Güvenliğiniz için her türlü büyük kalabalık ve gösterilerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca polislerin talimatlarını dinleyip tur operatörleriniz ile irtibatta kalın. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde bombalamalar oldu ve bu yüzden ölümler, yaralanmalar meydana geldi. Ayrıca turizm merkezleri de bu saldırılardan etkilendi. 2013 yılı başından beri Kürt sorunu ile ilgili bir barış süreci başlatıldı, bu nedenle barış sürecine karşı olanlar veya Suriye’de iç savaşın devam etmesi nedeniyle tekrar saldırılar olabilir. Genellikle temkinli ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz, öte yandan terör ve adam kaçırma olaylarının da devam ettiğini bildiririz."

İsviçre’deki turizm acente ve tur operatörleri bu açıklamayı abartılı bulduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Zafer ATAMER/CENEVRE, (DHA)