Ekonomi İsveç'te zengin-fakir uçurumu

İsveç'te zengin-fakir uçurumu

Paylaş
İsveç'te zengin-fakir uçurumu

İsveç'te 1991-2007 yılları arasında zenginlerin harcanabilir gelirlerindeki artış oranının yüzde 88 oranında artarken, çalışan kesimlerin artışı yüzde 15'te kaldı

İsveç İşçi Sendikaları Birliği’nin ((LO) araştırma sonuçları ile ilgili bugünkü Dagens Myheter Gazetesi’nde yorum yazı yazan sendikacı Anna Fransson ile İrene Wennemo, İsveç’te gelir seviyesindeki uçurumun rekor seviyeye çıktığına dikkat çekti.

İki sendikacı, zenginler ile çakışan kesimler arasındaki gelir seviyesindeki artış farkı arasında bu kadar yüksek oranda fark olmasında bugünkü sağ koalisyon hükümeti ile birlikte daha önceki yıllarda uzun süre iktidarda kalan Sosyal Demokrat Parti hükümetinin de sorumluluk payı olduğuna işaret etti.

LO’nun araştırmasına göre, İsveç’te 1991 ile 2007 yılları arasında zenginlerin harcanabilir gelir oranlarındaki artış yüzde 88 artarken, bu oran çalışan kesimler arasında sadece yüzde 15 olarak arttı.

Son 6 yılda ise reel olarak çalışan kesimlerin gelirlerindeki yıllık ortalama artış oranının ise yüzde 3,3 arttığı bildirilirken, gelir farklarının işsizlik parası ile geçinenler ve emekliler için çok daha yüksek olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı