Dünya İsveç'te keskin nişancı paniği

İsveç'te keskin nişancı paniği

Paylaş
İsveç'te keskin nişancı paniği

İsveç'in güneyindeki Malmö kentinde kimliği belirlenemeyen bir keskin nişancının, bu yıl 50 kişiyi silahla vurarak yaraladığı bildirildi

İsveç polisi, "göçmen kenti" olarak bilinen Malmö’de son bir yıl içinde yaşanan 50 silahlı saldırı olayının arkasında tek bir zanlının olduğuna inanıyor. Hedef seçilen kişilerin tamamının göçmen kökenli olması da, kentte yaşayan göçmenleri endişelendiriyor.

En son dün gece otobüs durağında bekleyen bir kişi daha keskin nişancı tarafından sırtından vurularak yaralandı. Geçtiğimiz hafta da yine başka bir otobüs durağında bekleyen bir kişinin, silahla ateş açılması sonucunda yaralandığı bildirildi.

TÜM SALDIRILARDA AYNI SİLAH KULLANILMIŞ

Son bir yıldır düzenlenen saldırılarda kullanılan mermilerde yapılan balistik inceleme sonucunda, olaylarda aynı silahın kullanıldığı tespit edildi.

Kimliği henüz belirlenemeyen keskin nişancı, özellikle gece otobüs duraklarında bekleyenler ile taksiye binen ya da inenleri hedef alarak ateş ettikten sonra kayıplara karışıyor.

Polisin, kentte oturan göçmenlerin can güvenliği korkusu yaşamalarına neden olan keskin nişancıyı yakalamak için operasyonlarını sürdürdüğü, ancak henüz bu konuda bir sonuç alınamadığı bildirildi.

GÖÇMENLER KORKU İÇİNDE

İsveç polisinin, keskin nişancının hedefinde kentte yaşayan göçmen kökenlilerin bulunduğunu açıklaması, Malmö’de yaşayan göçmenleri daha da endişelendirdi.

Malmö’de oturan ve keskin nişancının hedef seçtiği bölgelerdeki otobüs duraklarına yakın yerlerde oturanların çoğu gece dışarı çıkmaya korktuklarını ve bölgeden taşınmak istediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı