Spor İstiklal Marşı kaldırılsın önerisi

İstiklal Marşı kaldırılsın önerisi

Paylaş
İstiklal Marşı kaldırılsın önerisi

Sporda şiddet ve kulüplerin sorunlarına yönelik oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu'na 'maçlarda Milli Marş okunması' uygulamasına son verilmesi önerildi

Meclis Araştırma Komisyonu, 4 Ocak'ta spor spikeri Abidin Aydoğdu ve Eurosport Türkiye Yayın Yönetmeni Bağış Erten'i dinledi. Milli Marş konusunu gündeme getiren Aydoğdu, 'Sizden bir şey rica ediyorum; maçlardan önce Ulusal Marşı kaldırsınlar' dedi.

ABD DIŞINDA DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Komisyonun CHP'li üyesi Fatih Atay, 'Neden?' diye sorunca, devreye giren Erten 'Dünyada örneği yok, bir Amerika'da var' karşılığını verdi.

Aydoğdu daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: 'Ulusal Marş söylenirken herkes esas duruşta. Bir takımın 11 oyuncusu var, 6 tanesi saksı gibi duruyor, kafasını kaşıyor, öbür 5 Türk çocuğu söylüyor. Büyük laubalilik. Ulusal Marşımızın bir onuru var.'

Aynı zamanda Gençlerbirliği Genel Sekreteri olan Fatih Atay da 'Yöneticiden kaynaklı. Bizde de yaptı iki çocuk, gereği yerine getirildi. İki tane saygısız adam' diyerek Aydoğdu'ya destek verdi.

"KİMSE CİDDİ ANLAMDA SÖYLEMİYOR"

Daha sonra söz alan Erten'in, Milli Marş ile ilgili sözleri ise tutanaklara şöyle geçti: İstiklal Marşı ciddi anlamda yıpranmakta. İlgisiz maçlarda, gerekli olmayan yerlerde söylendiği için kimse ciddi anlamda söylemiyor.

Bütün deplasmanlara gidiyorum, Türkiye liginde gitmediğim maç yok. İstiklal Marşı'nın doğru söylendiği bir tek stat gösteremezsiniz."

Haberin Devamı