Tamer Heper İstifa hakkınız
HABERİ PAYLAŞ

İstifa hakkınız

Haberin Devamı

İşyerinde tatillerimiz verilmedi. Başka haklarımız da alınmadı ve bu arada bizi aynı işyerinin aynı ilde ama çok uzak ve ulaşımı çok zor bir yerine gönderdiler.

Ben ve birkaç arkadaşım gitmek istemedik. Bize sair haklarımızı değil sadece kıdem tazminatımızı vermek kaydı ile istifa etmemizi teklif ettiler. Böyle bir teklif kabul edilir mi? ● L.D.

Okuyucumun meselesi gördüğüm kadarı ile tek başına onun meselesi değil. Buna benzer çok soru geliyor. Yaşanan problemler elbette tıpa tıp aynı değil ama çok benzer.

Birincisi; bir işçi işyerinin bir başka bölümüne çalışmak üzere gönderilecek ise onun muvaffakati aranır. Okuyucum özellikle dikkat çekmiş, gönderilen yer şehrin ulaşılması zor bir yeri.

Bu, ‘iş şartlarının ağırlaştırılması’ anlamına gelir. Dolayısıyla işçinin kabulü şarttır. Aksi halde işçi iş akdini haklı nedenlerle fesheder ve kıdem tazminatı dahil tüm alacaklarını talep etme hakkı kazanır. Böyle bir durumda da kullanmadığı izinler için veya tatillerde çalıştırıldığı için bunlara ait ücretlerini ister. Yani haklı feshin tüm sonuçlarını talep eder.

Belgenin içeriği önemli

Şimdi işverenin istifa edin lafının altında muhtemelen haklı fesih talebi değil işten ayrılma talebi şeklinde bir istifa mektubu talebi var ki bu halde yasal haklarınızdan mahrum kalırsınız.

Dolayısı ile imzalayacağınız belgenin içeriği burada önemli. Neticede iki türlü de işten ayrılacaksınız ama mühim olan haklarınızı kaybetmemek. İşveren bu işin profesyoneli.

Kullanılan cümlelerin içinde nelerin neler getirip götüreceğini biliyor. Sizlerin ise danışmana ihtiyacınız olur. Bu nedenle bir bilene danışmadan hiçbir belgeye imza atmayın. Elde yazılı belge olmaması durumunda dahi iş mahkemesinde dava açma haklarınız vardır unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder