Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İstek artabilir
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

İlk gençlikte vücutta erkeklik hormonu testosteron en üst seviyelerde. Bu hormon da cinsel isteği hep yüksek tutuyor. Gençlikte cinselliğe düşkün olmak, mastürbasyon yapma isteği duymak normal. Kendinizi yormayın ki sorun olmasın.

SORU: Aşırı cinsel isteğim var

20 yaşındayım. İlk ergenliğe girdiğim günden beri mastürbasyon yapmak istiyorum. Kendimi tutamıyorum. Ben sapık olabilir miyim? Birkaç kez kadınlarla cinsel ilişkide bulundum.

CEVAP

Delikanlılık çağında yüksek olan testosteron hormonu cinsel isteği sürekli yüksek tutar, bu gayet normal bir durumdur. Eskiden toplumumuzda erkekler asker dönüşü 20’li yaşların başlarında evlenirken günümüzde bilhassa şehirlerde cinsel yaşamlarını daha özgür sürdürebildiklerinden evlenme yaşı ortalaması giderek yükselmektedir. Siz de bir şekilde, en azından mastürbasyon yaparak kendinizi rahatlatmalısınız.

SORU: Acaba hastalığım bulaşıcı olabilir mi?

19 yaşındayım. 3 ay önce korunmasız ilişkiye girdim. İlişkiden sonra penisim kızardı, acımaya başladı. Bol miktarda da irin geliyordu. Doktora gittim, ilişkiye girdiğimi söylemedim. Bana bir ilaç yazdı. Kullandıktan sonra geçti. Ama içimde bir kuşku var. Bulaşıcı hastalık kapmış mıyımdır?

CEVAP

Muhtemelen cinsel yol ile bulaşan bir hastalık kapmışsınız ve umarım gittiğiniz doktor da bunu siz söylemeseniz de fark ederek uygun ilacı vermiş. Cinsel yol ile kapılan tedavilerde tetkik yapılarak kapılan hastalık veya hastalıklara uygun ilaçların belirlenmesi önemlidir, sizde bu tetkiklerin yapılmadığı anlaşılıyor. Belirtiler geçmiş olsa da bir üroloji uzmanına başvurarak tüm detayları anlatmanızı ve gereken üretral kazıntı kültürü adı verilen tetkiki yaptırmanızı öneririm. Sağlığımız utangaçlık ile riske atılmayacak derecede önemlidir.

SORU: Ameliyat olsam mı?

3 yıldır evliyim, çocuğum olmuyor. Doktora gittim, sperm sayısı 12 milyon küsür çıktı. Daha sonra tekrar doktora gittim. Ultrasona girdim. Doktor sol varikoselden ameliyat olacağımı söyledi. Ocak ayının 30’unda ameliyat oluyorum. Sizce ameliyat olsam çocuğum olur mu?

CEVAP

Bir cc’deki sperm sayısının alt sınırı olarak 20 milyon kabul edilmektedir. Sperm sayımının doğru değerleri yansıtması ancak bu tetkike doğru şekilde hazırlanmak ve uygun şekilde sperm vermek ile mümkün olabilir. Ayrıca özel bilimsel çalışmalar haricinde en kesin neticeler manuel yani insan tarafından yapılan sperm sayımlarından elde edilebileceğinden bu tetkiki yaptırdığınız laboratuvardaki elemanın bu konuda özel eğitimden geçmiş ve deneyimli bir kişi olması şarttır. Ülkemizde bu hususlara önem verilmediğinden yapılan spermiogram testlerinin ne yazık ki sadece çok az bir kısmı gerçeği yansıtmaktadır. Bu konuda androloji departmanı olan bir laboratuvara başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder