Gündem İşte UFO tartışmasını alevlendiren fotoğraf

İşte UFO tartışmasını alevlendiren fotoğraf

Paylaş
İşte UFO tartışmasını alevlendiren fotoğraf

Emekli generalin UFO açıklaması, 27 yıl önceki fotoğrafı gündeme getirdi

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş’un, katıldığı televizyon programında, 1983 yılında 8 arkadaşıyla birlikte Balıkesir semalarında uçuş sırasında bilinmeyen gök cisimlerini görüp fotoğrafını çektiklerini söylemesi, o yıllarda bir denizci subayın çektiği ve basında günlerce UFO tartışmasına neden olan fotoğrafını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Donanmada yüzbaşı rütbesindeyken malulen emekli olan Doğan Sum, 1982 yılının eylül ayında, Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde UFO fotoğrafı çektiğini söyledi. Emekli Yüzbaşı Sum, sahilde arkadaşının komutan olduğu denizaltının fotoğrafını çekerken objektifin bu görüntüyü saptadığını söyledi. Fotoğraf, dünyanın çeşitli ülkelerindeki ünlü laboratuvarlarda inceletildi, orjinal olduğu, bir çekim hatası ve hile olmadığı raporu verildi. Bununla da yenitilmeyerek Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile temasa geçildi. Meteoroloji fotoğrafın çekildiği gün, aynı karede görülen denizaltının seyir defterindeki saat ve dakikayı değenlendirerek, hava koşullarının normal olduğunu bildirdi.

Tüm bu incelemelerden sonra Emekli Yüzbaşı Doğan Sum'un çektiği ‘UFO’ fotoğrafı Hürriyet Gazetesi'nin 1 Mayıs 1983 tarihli nüshasında birinci sayfadan tüm bu serüven anlatılarak yayımladı.

Haberin Devamı

1982- 83 yıllarında yoğunlaşan UFO ihbarları o dönemde basbında yer alırken, Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş'un 1983 yılında 8 arkadaşıyla Balıkesir semalarında bilinmeyen gök cisimlerini gördüklerini söylemesiyle ilk kez resmi ağızdan UFO açıklaması yapılmış oldu.

Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)