Yaşam İşte Türkiye'nin erotik gerçeği

İşte Türkiye'nin erotik gerçeği

Paylaş
İşte Türkiye'nin erotik gerçeği

Türkiye'de 200 erotik market yılda 30 milyon dolarlık satış yapıyor. 600 ürün çeşidi bulunurken, en büyük talep vibratöre...

200'e yakın erotik marketin (sexshop) bulunduğu Türkiye'de bu mağazalar yılda 30 milyon dolarlık satış yapıyor. Antep'ten Kayseri'ye, Konya'dan Adana'ya kadar neredeyse tüm şehirlere yayılan bu erotik marketlerde 500-600'a yakın ürün çeşidi var.

HaberTürk gazetesinde Ayşegül Akyarlı Güven imzasıyla yayımlanan habere göre, bu ürünlerin yüzde 70'ini seks oyuncakları oluşturuyor. En fazla satan ürün vibratör olurken, son 5 yılda erotik iç giyime, kostümlere, uyarıcılara ve geciktirici spreylere olan talep de büyük hızla artıyor. Vibratörde ürün çeşitliliği 107'yi bulurken, fiyatlar 50 TL ile 750 TL arasında... Satılan ürünlere bakılırsa bakıldığında en büyük sorun erken boşalma. Sonra da boyut problemi geliyor.

HaberTürk'ün konuya ilişkin haberi şöyle:

YÜZDE 70 İNTERNETTEN

Erotik market pazarını Türkiye'nin ilk erotik ürün mağazasını 1990 yılında İzmir Karşıyaka'da açan Yüksel Pısıl'la konuştuk. Tekstil işi yaparken kota sorunundan sıkılıp girdiği bu işin ardından kozmetik ve erotik ürünlere odaklanan ve yine aynı alanlarda 8 markanın Türkiye'deki tek temsilcisi olan Pısıl, "İş yapayım ama hiç kimse yapıyor olmasın" diyerek başladığı bu işte kız arkadaşının Playgirl dergisinden esinlenmiş.

'EN FAZLA TALEP KONYA'DAN' YALANI

Bu işin hiçbir zaman Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzemediğini dile getiren Pısıl'ın "Şu an 1 dükkanım var. Ama internetten satış yapıyoruz. Zaten satışların yüzde 70'i internet üzerinden yapılıyor. İşyerinden sipariş verem müşterilerimiz de var" diyor. ‘En fazla talep Konya'dan geliyor' söylentisinin yalan olduğunu dile getiren Pısıl, "En fazla satış büyükşehirlerde olur. Ama nüfusa oranla bakınca daha muhafazakar şehirlerde daha çok satış yaptığımız doğru. O bölgelerde özellikle çamaşır satılıyor. 22-30 yaş arası en yoğun müşteri grubu" diyor.

EVLİ ÇİFTLERDEN SESSİZ UŞAĞA BÜYÜK TALEP VAR!



İzmir'deki ilk müşterisinin dükkâna bir pazar çantasıyla giren 65 yaşında emekli bir hanım olduğunu söyleyen Pısıl, "Önce tepki verecek diye korktum. Ama sonra ‘Kocasının öldüğünü ve benim iyi bir iş yaptığımı söyledi. O gün bizden vibratör satın aldı. İlk siftahımız o satış oldu. Sonra börek yapıp bize getirmeye başladı" dedi.

Erotik marketlerde şu an satışlarda trendi hızla yükselen ürünler vzr. Bunlar şu an ciroda çok pay sahibi değil. Ama büyüme hızları yüksek. En göze çarpan ürün kadını aktif, erkeği pasif konumlandıran sessiz uşak... Salona kurulup kaldırılabilen dans direğine olan ilgi de hızla artıyor. İlgi konusunda şaşırtan bir ürün de erkek için G String. Pısıl "7'lik paketlerde satılan bu ürünlere ilgi sanıldığı gibi eşcinsellerden gelmiyor" diyor.

İşte Türkiyenin erotik gerçeği

2

Haberin Devamı