Spor İşte o görüşmenin detayları

İşte o görüşmenin detayları

Paylaş
İşte o görüşmenin detayları

Pazar günkü kahvaltıda Başbakan Erdoğan ile Fatih Terim'in görüşmesinin detayları ortaya çıktı

A Milli Takım’a neden Fatih Terim? Yıldırım Demirören ve TFF yönetimi İmparator için neden bu kadar ısrar ediyor? İşte bu sorunun cevabı aslında pazar günkü kahvaltıda gizli... Çünkü geçtiğimiz hafta Kısıklı’da gerçekleşen bir ziyaret TFF’nin yeni yol haritasında önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Akşam gazetesinin haberine göre; Başbakan Erdoğan, evinde Fatih Terim’i kahvaltıda ağırlarken Türk futbolunda yeni bir devrim yapmak isteyen TFF de bu zirve ile Terim projesini gerçeğe dönüştürmek için harekete geçti.

Mehmet Ali Aydınlar döneminde göreve gelen Abdullah Avcı’nın yerine uzun zamandır “lider” bir karakter arayan TFF; Terim’ de karar kıldı. Ancak Terim’i ikna etmek öyle mümkün değildi. Son olarak Terim ile Başbakan Erdoğan biraraya geldi ve Türk futbolunu konuştu...

İSTİKRARLI BAŞARI İÇİN ÇALIŞMALISIN

Peki o zirvede neler konuşuldu? Başbakan Erdoğan, Terim’e “Seni Milli Takım’da herkes görmek ister” diyerek sohbeti başlattı. Terim, “Bu bir milli görev, kaçmak olmaz. Ama orada bir arkadaşımız varken aklımdan bunu geçirmem bile doğru olmaz” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Ancak Erdoğan, A Milli Takım’ın içinde bulunduğu krizi hatırlatıp, 2014 finallerinin kaçmak üzere olduğunu anımsattı, Erdoğan Terim’e, “4 maçımız var. Bize mucize lazım. Ve o mucizelerin hocası da sensin.

Bunu geçmişte çok gördük. Sana da bu mucizeyi gerçekleştirmek düşer” diyerek Terim’i tarihi göreve çağırdı. Erdoğan ayrıca kahvaltıda “Tabii sürekli mucizelerle bu işler olmaz. İstikrar lazım.

Türk futbolunun çok iyi bir altyapıya sahip olması gerekir. Uzun vadali bir planlama gerekir. Senin gibi tecrübeli bir isim bu konuda en ideali” diyerek İmparator için gönlünden geçenleri söyledi. Terim de mesajı aldıktan sonra kahvaltıdan ayrıldı.

TERİM'İN TEK ENDİŞESİ KAOS

Ardından TFF topa tam olarak girdi. Pazartesi günü önce Avcı istifa etti, ardından Terim için Ünal Aysal’dan randevu alındı. Salı sabahı da Terim’e kısa ve uzun vadeli şu teklif yapıldı: “4 yıl milli takımın başına geç. İlk yılı hem G.Saray hem Milli Takımı çalıştır.”

Bu teklif sonrası Terim, “Damarlarımda milli takım kanı akıyor. Tabii ki görevi kabul etmek isterim. Ancak bir de şu gerçek var; G.Saray benim yuvam. Öyle pat diye bırakamam, kaos çıkar.

Sezon başlamış, Devler Ligi maçları var” diyerek anlayış istedi. G.Saray’ı bırakmayan İmparator, 4 maçlık hocalık istedi. TFF, Terim projesi için ise mayıs ayına kadar şartları zorlayacak.

Haberin Devamı