Dünya İşte Libya'daki vahşetin görüntüleri

İşte Libya'daki vahşetin görüntüleri

Paylaş
İşte Libya'daki vahşetin görüntüleri

Libya'dan kaçan vatandaşlarımızın beraberinde getirdiği fotoğraflar akıllara durgunluk verdi

Türkiye’ye, Osmangazi 1 feribotuyla uzun bir yolculuğun ardından ayak basan Türklerden birinin, Bingazi’ye yakın El Maraj kentindeki meydanda kalabalığın arasında çektiği görüntüler, ülkede yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.

CEHENNEMDEN TÜRKİYE'YE KAÇIŞ

Görüntülerde, Libyalı bir aşiret liderinin kalabalığa hitap etmesi, paralı asker olarak nitelendirilen ve lider Muammer Kaddafi’nin askeri olduğu bildirilen Ganalı bir erkeğin, pala ve satırlarla öldürüldükten sonra tek ayağından bir duvara asılması, hep bir ağızdan tekbirler getirilmesi ve cesedin yere düşürülmesi yer aldı.

Bu görüntülerle sık sık karşılaştıklarını dile getiren Türkler, Libyalıların kendilerine kötü davranmadığını, aşiretlere bağlı kişilerin veya milislerin, Kaddafi’nin ordusuna yönelik bu tür eylemlerine tanık olduklarını dile getirdi.

İNANILMAZ FOTOĞRAFLAR

Libya’daki 25 bin vatandaşını kurtarmak için Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliyesini başlatan Türkiye’nen gönderdiği ’Orhangazi 1’ ve ’Osmangazi 1’ feribotlarıyla gelen Türkler de vahşet fotoğraflarının uluslararası kamuoyuna ulaşmasında yardımcı oldu.

Libya’daki can pazarından kaçan işçiler, yaşan vahşeti anlatmak için bu görüntülere bakmanın yeterli olacağını söyledi. Doğan Haber Ajansı’nın ulaştığı vahşet fotoğraflarında parçalanan cesetler, uçaksavar mermileriyle delik deşik olan bedenler, ya belden aşağısı ya belden yukarısı olmayan cesetler, kopmuş kollar ve bacaklar, yaşanan trajediyi tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4830","4830","201102","4830-10.jpg");