Gündem İşte kurban fiyatları

İşte kurban fiyatları

Paylaş
İşte kurban fiyatları

Et fiyatlarındaki belirsizlik yüzünden muallakta kalan vekaletle kurbanlık bedelleri netleşti

Et fiyatlarındaki belirsizlik nedeniyle bir türlü belirlenemeyen yardım kuruluşlarının vekaletle kurbanlık bedelleri, nihayet belirlenmeye başladı. Bu kapsamda, açıklanan vekalet bedelleri 380 ile 450 lira arasında değişiyor.

Yurt dışında vekaletle kesilecek kurban bedelleri ise 200-220 lira arasında olacak.

TÜRK KIZILAYI 410 LİRA

Vekaletle kurban kesiminde yaşanan sıkıntı sona erdi. Özel sektörden kurbanlık bulamayan hayır kurumları, Et ve Balık Kurumu ile anlaşma yaptı.

Yapılan anlaşma sonucunda, vekaletle kurbanlık fiyatları rekor düzeyde arttı. Dernek ve vakıflar da vekaletle kurban kesimi kampanyalarını gecikmeli olarak başlattı.

Vekaletle kurban kesimi kampanyasını başlatan kurumların başında Diyanet Derneği geliyor. Diyanet, bu yıl vekaletle kurban kesim bedelini 450 lira olarak belirledi.

Türk Hava Kurumu (THK) ise vekalet bedelini 420 lira olarak açıkladı. Vekalet ve adak kurban bağışlarını kabul eden Türk Kızılayı’nın ise kampanyasını 15 Ekim’de başlatacağı öğrenildi.

Halen 400 liraya adak kurban kesimi yapan kurumun vekaletle kurban bedelini ise 410 lira olarak belirlediği bildirildi.

YURTDIŞINDA DAHA UCUZ

Deniz Feneri ise bu yıl yurt içinde 380 liradan, yurt dışında ise 220 liradan kurban kesecek. Diğer vakıf ve derneklerin de yurt içi kurban bedellerinin 400-450 lira arasında olduğu, yurt dışında kurban kestirmek isteyenlere ise 200-220 lira arasında fiyat seçeneği sunulduğu kaydedildi.

GEÇEN YIL ORTALAM FİYAT 280 LİRAYDI

Dernek ve vakıfların açıkladıkları vekaletle kurban bedelleri, et fiyatlarındaki artışın kurban fiyatlarını olumsuz etkilediğini gözler önüne serdi.

Bu yıl vekaletle kurban bedelini 450 lira olarak belirleyen Diyanet Vakfı geçen yıl vekalet bedelini 290 lira, 410 lira olarak belirleyen Türk Kızılayı ise 275 lira olarak açıklamıştı.

Yine Türk Hava Kurumu da vekaletle kurban bedelini geçtiğimiz yıl 280 lira olarak belirlemişti. Vekaletle kurban kesen Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV de geçtiğimiz yıl vekaletle kurbanı 280 liradan keserken, bu yıl ise henüz bir rakam belirlemediler.

Star