Siyaset İşte Köşk'ün first lady adayları
Paylaş
İşte Köşk'ün first lady adayları

Siyaset Köşk seçimlerine kilitlenirken, Çankaya Köşkü'ndeki first lady koltuğunda oturan Hayrünnisa Gül'ün yerine kimin geçeceği de büyük bir merakla bekleniyor. İşte muhtemel first lady adaylarının siyasetin gölgesinde kalan hayat hikayeleri..

POSTA.COM.TR

AK Parti yarın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Büyük bir sürpriz olmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Köşk adayı olacak. CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterirken HDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdi. Köşk adaylarıyla ilgili kamuoyunda herkesin aklında bir fikir var. Ancak Köşk’e çıkacak first lady adaylarıyla ilgili bilinmeyen ayrıntılar var. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş şu anda muhtemel first lady adayları.

Haberin Devamı

İşte Köşk ateşinin alev alev yandığı bugünlerde 3 Köşk adayının eşlerinin pek de bilinmeyen hikayeleri:

EMİNE ERDOĞAN

59 yaşındaki Emine Erdoğan (Gülbaran), 21 Şubat 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Anne ve babası Siirtli olan Emine Erdoğan, Gülbaran ailesinin 4 erkek çocuğundan sonra dünyaya gelen ailenin tek kız çocuğudur. 1966'da Zeynep Kamil İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra Mithatpaşa Kız Lisesi'nin ortaokul kısmına gitti. Okumakta olduğu Mithat Paşa Akşam Sanat Okulu'ndan ders notları iyi olmasına rağmen kendi isteğiyle ayrıldı. Yazar Şule Yüksel Şenler’le tanışması Emine Erdoğan’ın hayatındaki en büyük dönüm noktalarından birisi. İdealist Kadınlar Derneği’nin aktivitelerinde katılmaya başlayan Emine Erdoğan, bir konferansta Recep Tayyip Erdoğan’la tanıştı. Ve 1978 yılında da Erdoğan’la dünya evine girdi. Emine Erdoğan, 4 Temmuz 1978 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ile 23 yaşında evlendi. Ahmet Burak Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Esra Erdoğan adında 4 çocuğu var. Emine Erdoğan, 2003 yılı Ocak ayında Siirt’te yapılan seçimle Başbakanlık koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerinde hep yanında oldu.

Haberin Devamı

BAŞAK DEMİRTAŞ

Muhtemel first lady adaylarından birisi de HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş. Öğretmen olan Başak Demirtaş, eşinin aktif siyaset hayatında biraz geride durmayı tercih eden bir isim. Demirtaş’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu yıllarda arkadaşlıkları başlayan çift 2002 yılında dünya evine girdi.

İşte Selahattin Demirtaş’ın ağzından Başak Demirtaş’la tanışma ve evlilik hikayesi:

“Başak ile ben hukuka girdikten sonra çıkmaya başladık. Ikına sıkına teklif ettim, meğer o da bekliyormuş. Ertesi yıl Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazandı. Sınıf öğretmeni oldu. 2002’de evlendik, iki kızım var. Biri Delal, biri Dılda. Delal “değerli”, Dılda da “gönül veren” anlamına geliyor. Çocuklarımıza benliklerini unutmamaları için Kürtçe isim verdik. İkinci kızımın doğumunda talihsizlik oldu. Yedi aylık hamile olmasına rağmen seçime dört gün kala eşim fenalaştı. Doktor doğumun başladığını, Diyarbakır koşullarında çocuğu yaşatma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. O gün Diyarbakır mitingi vardı. Şüphesiz eşimle çocuğumu seçtim. Doğumun başladığını söylemeden uçağa bindirip Ankara’ya geldik. Eşimi Hacettepe’de yatırdık, aynı gün geri döndüm.”

Haberin Devamı

FÜSUN İHSANOĞLU

Hakkında en az bilgi sahibi olunan first lady adayı ise CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğlu. Ekmel Bey’le 1972 yılında dünya evine giren Füsun İhsanoğlu bir eczacı. Isparta Şarkikaraağaçlı doğumlu olan Füsun İhsanoğlu Adalet Partisi döneminde Süleyman Demirel’den sonra 2 numara olarak gösterilen ‘Koca Reis’ lakaplı Saadettin Bilgiç’in yakın akrabası. Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu ile 1972 yılında evlenen Füsun İhsanoğlu çiftinin 3 çocukları var.