Yaşam İşte 'Kıyamet Günü' sığınağı

İşte 'Kıyamet Günü' sığınağı

Paylaş
İşte 'Kıyamet Günü' sığınağı

ABD'de kıyamet günü için hazırlanan yeraltı sığınağına talep, Japonya'daki felaketlerin ardından tavan yaptı

Japonya'da meydana gelen 9 şiddetindeki deprem, tsunami ve nükleer tehlikenin ardından ABD'deki kıyamet günü sığınağına talep arttı.

Yaklaşık 13 bin metrekarelik sığınak, 950 kişiyi bir yıl boyunca barındırmak üzere ve 50 megatonluk patlamaya dayanacak şekilde tasarlanmış. Halihazırda Nebraska eyaletinde yerin altında inşa ediliyor.

SIĞINAKTA YER İSTEYENLER 25 BİN DOLAR ÖDEYECEK

Sığınağı inşa eden California merkezli şirket Vivos, 5 bin dolar depozito alıyor. Sığınakta bir yer garantilemenin maliyeti ise 25 bin doları buluyor. Şirket, başvuruların Japonya'daki felaketin ardından yüzde bin arttığını söylüyor.

SIĞINAKTA NELER VAR?

ABD'li tüketicinin tüm modern ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan sığınak bittiğinde suitler, bir tıp merkezi, diş tedavisi merkezi, mutfaklar, evcil hayvan evleri, ibadethane, fırın, tamamen dolu şarap mahzeni ve hatta uygunsuz davranan sığınak sakinlerini hapsetmek üzere bir hapishaneyi içerecek.

Sığınakta ayrıca sakinlerin etraflarında ne olup bittiğini ve ortaya çıkmanın güvenli olup olmadığını görmelerini sağlayacak 106 metre yüksekliğinde bir gözetleme kulesi de olacak.

ABD'deki iki eyalette sütte düşük düzeyde radyasyon tespit edilmesinin endişeleri daha da artırdığı söyleniyor. En az 15 eyalette düşük düzeylerde radyasyon tespit edildiği kaydedilirken, geçen hafta Alabama'da hava filtrelerinde ve Pennsylvania ile Massachusetts'te yağmur suyunda radyoaktif moleküllere rastlandı.

Bunların düşük düzeyde olduğu ve insan sağlığı açısından tehlikeli olmadığı belirtilirken, yine de su depolarında biriken yağmur sularının kullanılmaması uyarısında bulunuldu.

Şirket, sığınakların nükleer terörizmden, doğal bir afete kadar çeşitli felaketlere dayanacak şekilde tasarlandığını savunuyor. Kıyamet günü sığınaklarına rağbet son yıllarda arttı, ama bazı kesimler bunları inşa eden şirketleri kamuoyundaki panik havasından faydalanmakla suçluyor.

Haberin Devamı