Spor İşte Hoeness'in kalacağı cezaevi!

İşte Hoeness'in kalacağı cezaevi!

Paylaş
İşte Hoeness'in kalacağı cezaevi!

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeness'in, vergi kaçırmak suçundan çarptırıldığı 3 yıl 6 aylık hapis cezasının infazı için Landsberg Cezaevi'ne gönderileceği bildirildi.

Hakkındaki davanın bitiminden 81 gün sonra cezaevine girecek olan Hoeness, hakkında verilen hapis cezasının ardından Bayern Münih Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa etmişti. Son olarak 10 Mayıs’taki Bayern Münih Kulübü’nün şampiyonluk kutlamasına katılan Hoeness, 21 Mayıs’ta da Bayern Münih Kulübü doktorları tarafından sağlık kontrolünden geçirilmişti.

İsviçre’deki gizli banka hesabı üzerinden yaptığı işlemler sayesinde 28,46 milyon avro vergi kaçırdığı gerekçesiyle Münih Eyalet Mahkemesi Hoeness’i 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Öte yandan, Hoeness, cezasının infaz edileceği Landsberg cezaevinin basına tanıtılmasının ardından avukatları aracılığıyla kişisel haklarının ihlal edildiği ve can güvenliğinin tehlikeye sokulduğu gerekçesiyle başka bir cezaevi talebinde bulunmuş ancak bu kabul edilmemişti.

AA

Haberin Devamı