Gündem İşte dinlemenin tarifesi

İşte dinlemenin tarifesi

Paylaş
İşte dinlemenin tarifesi

Antalya Emniyeti tarafından düzenlenen '3'üncü Kulak' operasyonunda çökertilen çetenin ücret tarifesi detaylı olarak açıklandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ’3’üncü Kulak’ operasyonunda örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi. Özellikle eşinden nafaka almak isteyen kadınlara hizmet eden telekulak çetesinin dinleme ve kişi takibi olarak iki ayrı kategoride çalışıp ’fiyat tarifesi’ oluşturduğu belirlendi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, geçen Perşembe günü 15 ilde eş zamanlı düzenlediği ’3’üncü Kulak’ adı verilen operasyonda ’para karşılığı ortam ve telefon dinlediği’ öne sürülen 10 kişiyi ve çeteden dinleme hizmeti alan 27’si kadın 52 kişiyi gözaltına almıştı.

’Özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla sorgulanan 52 kişi, savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin kaldığı yerde yapılan aramalarda oda parfümünün içine yerleştirilmiş görüntü alma ve dinleme cihazı, gözlük ve kol saati görünümlü casus kamera, eş takibi dedektiflik sözleşmesi ile aldatılan eşlere verilen fotoğraflar ele geçirilmişti.

POLİSTE 4 GÜN SORGULAMA

’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’özel hayatın gizliliğini ihlal’, ’haberleşme gizliliğini ihlal’ ve ’Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet’ suçlamalarıyla 4 gündür sorgulanan 10 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Liderliğini E.Ö’nün yaptığı çete üyeleri Güngör Ö., Murat A., Metin A., Temir Ş., Muhammet Y., Özcan İ., Osman K., Sedat K. ve Mustafa B. savcılıkta ifade verecek.

Soruşturma sırasında elde edilen bilgi ve dökümanlardan, çetenin internet üzerinden kendilerine ulaşan müşterilerine sunduğu telefon ve ortam dinleme ile fiziki takip için ’fiyat tarifesi’ oluşturduğu ortaya çıktı.

FULL PAKET VE DİĞERLERİ NE KADAR?

Örgüt üyelerinin kısa mesaj (SMS) takibi 350 lira, SMS ve ortam dinleme için 600 lira, SMS, ortam dinleme ve canlı telefon dinlemeleri için 1500 lira istediği belirtildi. Dinlenilen telefon konuşmalarının ses dosyası halinde elektronik posta olarak müşterinin adresine gönderilmesi halinde 2 bin 500 lira ücret alındığı iddia edildi. Örgüt üyelerinin müşterilerinden bir haftalık fiziki takip için 600 lira, bir haftalık fotoğraflı fiziki takip için 1000 lira, fotoğraf ve kamera görüntülü takip için 1500 lira istediği öne sürüldü.

NAFAKA İSTEYEN KADINLAR

Çete üyelerinin otomobilleri GPS takarak takip ettiği, moto kurye kıyafeti giyerek fiziki takip yaptığı, suç örgütünün müşterilerinin çoğunun eşinden nafaka almak isteyen kadınlar ve aldatıldıklarını düşünen eşler olduğu ifade edildi. Çetenin internet üzerinde 10’u aşkın siteden müşteri kabul ettiği belirtildi. Öte yandan çetenin operasyonla birlikte aldığı 50’ye yakın siparişin de tamamlanamadığı öğrenildi.

DOKTORUN MANKEN SEVGİLİSİ

Poliste ’şüpheli’ sıfatıyla ifade veren ve ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılan zanlılardan birinin ise Antalya’daki Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli evli bir erkek doktor olduğu ortaya çıktı. Doktor K.Ü.’nün manken sevgilisi A.U.’yu çeteye izlettirdiği ve karşılığında 2 bin 500 TL ödeme yaptığı ortaya çıktı. KOM Şube’ye geldiğinde sevgilisinin kendisini takip ettirdiğini öğrenen manken A.U., şikayetçi olmadı. Doktorun, sevgilisi olan manken A.U. ile bir süredir ilişkisi olduğu ve kendisini aldatabileceğinden şüphelendiği için izlettirdiği belirlendi.

Soner KOCAER- Ömer ERDEM/ ANTALYA, (DHA)

2