Siyaset İşte CHP'nin genel seçimlerdeki oy hedefi
Paylaş
İşte CHP'nin genel seçimlerdeki oy hedefi

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programının canlı yayın konuğu oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge adlı programının canlı yayın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu programda ilk olarak kendi çevresinde yaşanan organizasyon bozukluklarına açıklık getirdi. Programın ilerleyen kısmında ise CHP'nin genel seçimlerdeki oy hedefini açıkladı.

Haberin Devamı

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

YÜRÜYEN MERDİVEN POLEMİĞİ

- Siyasette sertleşmeye karşıyım. Sayın başbakan öfkeli konuşmayı seviyor. Öyle bir nokta var ki insanın da bir sabrı var. Sabrın taşması. Ben de mecburen söylüyorum.

- Duran merdivenden indim aşağıya. Bir kameraman arkadaşımız görüntü almaya kalkınca optik algılayıcı görüntü alıyor ve merdiven yürümeye başladı. Olay bu.
- Van Denizi. Benim çocukluğum bölgede geçti. Bölge halkı ona deniz der. Yürüyen merdivenle de birleşince artık ona bir şey demek gerekiyordu.

- Ergenekon'un birinci kısmında içeri alınanların hiçbirini suçlu sayamayız.

- Biz faili meçhuller ile ilgili öneri verdik. Buldular mı hayır. Bunları araştırmayın diyorlar. Ondan sonra da diyorlar ki Ergenekon.

Haberin Devamı

GAZETECİLERE GÖZALTI

- Gazeteciyi alıyorlar içeri. Ergun Poyraz. Kişileri alıyorsunuz içeri tutukluyorsunuz. Kitap yazmaktan başka bir suçu varsa ben gerçekten bilmiyorum. Onların Genelkurmay başkanları yok muydu? Niçin onlara sormuyorsunuz?

- Yargıya toz kondurmamamız lazım. Bir dava bir yargıçla görüşülür. Siz davayı yargıcın bakış açısına göre değerlendirirseniz olmaz.

- Ak Parti devleti ele geçirmek için özel bir çalışma içinde. Genelkurmay'dan açıklamalarının yapılmaması normaldir. Ama yapılan açıklamalar hukuka aykırı ise soruşturma açılması gerekir. Ben de eleştirdim zırhlı araba konusunda.

- Süheyl Bey'in eleştirisi orduyla bağlantılı. Kendisine göre yaptığı bir eleştiri var. Biz niye bu eleştiriyi yaptın demedik. Biz dün kurulan bir parti değiliz. Kurumların eleştirirken belli bir usluba uymak gerekir.

- Siyasetten bedel ödemenin koşulu halkın oyudur.

DARBELER

- CHP sırtını askere dayıyor diye bir algı var. Bütün darbeler CHP'nin iktidara yakın olduğu zaman olmuştur. 27 Mayıs dahil. Halkıyla hesaplaşıyoruz biz.
Demirel hükümetine verilmiş bir muhtırada sayın Deniz Baykal ve 4 arkadaşı yolda ağlamışlardır.

- Hukuksuzluk varsa halkın hukukunu savunmamız lazım. Bizim hukukun üstünlüğünü her yerde savunmamız lazım. Başbakan yasadışı telefon görüşmelerini alıp kullanabiliyor. AKP kendisini iktidardan gitmemek için programlayan bir parti. Bitlis Valisi dinlemeye takılan konuşmasında bizim parti diyor. Oysa valiler devletin valileridir. Valiler yasaları devlet adına uygularlar iktidarın adına değil.

Haberin Devamı

CHP'NİN OY HEDEFİ

- Bütün hedefimiz seçimlerde iktidar olmak. Yüzde 40'lık bir oran. Ulaşamazsak kendimizi tekrar dönüp sorgulayacağız. Lider kalıp kalmayacağıma örgüt karar verir. Yeni bir anlayışı artık Türkiye'ye getirmek gerekir.

TV'DE YÜZLEŞME ÇAĞRISI

- Biz AKP değiliz. Bizde herkes görüşlerini özgürce söyler. Bizim Muharrem Bey ile herhangi bir AKP grup başkanı niçin televizyona çıkmıyor. Çıksınlar. AKP milletvekillerine kesin talimat verilmiş, televizyonlara çıkmayacaksınız.

- Libya'da neyi iyi yaptılar. Bütün Ortadoğu halkının iki temel özelliği var. Biri baskı altında olmaları. İkincisi liderlerinin zengin olması. Bizim liderlerimiz onlara özeniyor. Kalkıp Mısır'la ilgili konuşuyorsunuz neden Libya ile ilgili konuşuyorsunuz. Orayı eleştirmedi de orada bir Karadenizli vatandaşımızı öldürdüler. Bütün Ortadoğu halkları demokrasi ve özgürlük istiyorlar. Siz de demokrasiyi kendi ülkenize getirin derdim.

Haberin Devamı

- Mübarek konusunda Obama'nın yaptığı gibi bir özel temsilci gönderilmeliydi. Noldu yine ordu göreve geldi.