Spor İşte Beşiktaş'ın borcu

İşte Beşiktaş'ın borcu

Paylaş
İşte Beşiktaş'ın borcu

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, kısa vadeli yüksek faizli borçların ödenmesi için kredi aldıklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı MetinKeçeli, Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen 2010 yılı 2. olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, üyelerin eleştirilerine yanıt verdi.

Keçeli, özellikle alınan kredi konusuna değinerek, “Aldığımız kredi tümüyle borca gidecektir. Üstüne binen faizlerin önünü almak için kredi alınmıştır. Yüzde 20'lerde, 18'lerde alınanlar yerine orta vadede yüzde 8'lerde borç bulunmuştur. Başka kulüpler bu şekilde borç aldığında, bunu zafer olarak göstermişlerdir. Biz böyle yapmıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın günümüz şartlarında kar etmesi gerektiğini kaydeden Metin Keçeli, “Bu sezonki transferler bundan önceki sezonlara göre çok daha ucuza getirilmiştir. Beşiktaş tarihinde de en çok ses getiren transferler olmuştur. Beşiktaş Kulübü'nün seneden seneye kar etmesi için buradayız. Sponsorluklar da olacak, kombine bilet satışları da olacak. Başka yerlerden de gelirler olacak. Bütün bunların hepsini yönetim kurulumuz son derece ciddi şekilde ele almıştır. Uzun mesailerle bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

STAT KONUSU

Gelirlerin artması için itici bir güce ihtiyaç olduğuna dikkati çeken ikinci başkan Keçeli, stadın yeniden yapılmasının bu itici gücü sağlayabileceğini dile getirdi.

Başka kulüplerin statlarını yaptığını anlatan Keçeli, şöyle konuştu: “Ancak İnönü Stadı'nın özelliğini hepimiz biliyoruz. Tarihi özelliği var. Dolmabahçe Sarayı'nı etkileme bölgesinde yer alıyor. Aldığımız bilgilere göre başta sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimiz stadın yapımına sıcak bakmaya başladı. Aldığımız duyumlara göre önümüzdeki hafta bu konunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde ilk startı verilecek. Bu çok önemli bir potansiyel sağlayacak. Stat inşaatı başlayıncaya kadar 1-2 sene içinde sponsor da bulunmalı. Stadın isminin değiştirilmesi konusuna başka türlü bakarsak, üzerinde şanlı bayrağımızın yer aldığı formamızın üstündeki reklamları da düşünmeliyiz. Onlardan da vazgeçmemiz gerekiyor. Stadı yenilediğimizde belki çok daha iyi şartlarda sponsorluklar bulacağız.”

Haberin Devamı

Metin Keçeli, üyelerin eleştirilerini her zaman dikkate alacaklarını vurgulayarak, “Başkanımız rahatsız olduğu için toplantıya gelemedi. Ama ikinci başkan olarak yönetim kurulu adına söylüyorum, bize güvenin” dedi.

BORÇ 251 MİLYON LİRA

Bu arada Beşiktaş Kulübü'nün borcunun 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle 251 milyon 752 bin 933 lira olduğu açıklandı.

Başkan Yıldırım Demirören'e borcun 86 milyon 465 bin 816 lira, yönetici Serdal Adalı'ya ise borcun 9 milyon 296 bin 825 lira olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin borcunun 194 milyon 204 bin 780 lira, derneğin borcunun ise 18 milyon 508 bin 983 lira olduğu açıklandı. Bu rakamların toplamının 308 milyon 476 bin 404 lira olduğu, 56 milyon 723 bin 471 liralık mevcutların ve alacakların düşmesi halinde rakamın 251 milyon 752 bin 933 lirayı bulduğu kaydedildi.