Dünya İşte Berlusconi'yi çarpan katedral

İşte Berlusconi'yi çarpan katedral

Paylaş
İşte Berlusconi'yi çarpan katedral

Berlusconi'nin yüzünü dağıtan Milano Katedrali'nin heykelciği tüm turistik eşya dükkanlarında satılıyor

TURİSTLERE SATILIYOR

Haberin Devamı

Son dönemde adı seks skandallarıyla anılan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi (73), önceki gün lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi’nin Milano’nun Duomo meydanındaki mitinginde kürsüden inerken saldırıya uğramıştı. Massimo Tartaglia (42) adlı saldırgan elindeki Duamo meydanındaki Milano Katedrali’nin (Büyük kilise) heykelciğini Berlusconi’nin yüzüne vurmuştu. Polis, Berlusconi’nin burnu ile iki dişinin kırılmasına ve alt dudağının patlamasına neden olan saldırı silahı ‘Milano Katedrali’ heykelciğine el koydu.

ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

İtalyan polisi, elektronik tutkunu olan ve babasının yanında grafiker olarak çalışan saldırgan Massimo Tartaglia’nın saldırıyı önceden planladığını açıkladı. Polis, planlı saldırıya delil olarak da saldırganın üzerinden çıkan katedral heykelciği ile çarmıha gerilmiş İsa heykelciği ve biber gazı spreyini gösterdi. Polis, saldırganın miting alanına gelmeden önce hediyelik eşya dükkanından özellikle tabanı metalden yapılan, üzerinde birçok sivri çıkıntısı bulunan katedral heykelciğini satın aldığını düşünüyor.

Haberin Devamı

‘BEN BİR MUCİZEYİM’

Geceyi hastanede geçiren Berlusconi’nin oldukça şaşkın ve üzgün olduğu, dün sabah uyanır uyanmaz gazeteleri görmek istediği belirtildi. Berlusconi saldırının ardından “Ben bir mucizeyim... Saldırgan 2-3 santim daha yukarı vurmuş olsaydı bir gözümü kaybedecektim. Saldırıdan bu şekilde kurtulduğum için kendimi kutsanmış hissediyorum. Ülkemizde bir şiddet ortamı oluşmaya başladı. Ben korkmuyorum” diye konuştu.