Ekonomi İstanbulluya iyi haber: FSM’deki çalışmalar bitti, trafiğe açılıyor

İstanbulluya iyi haber: FSM’deki çalışmalar bitti, trafiğe açılıyor

Paylaş
İstanbulluya iyi haber: FSM’deki çalışmalar bitti, trafiğe açılıyor

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) geçtiğimiz ay başlayan kaçak geçişleri önlemek için kurulacak takla ilgili çalışmalar bitti. Köprü, bugün saat 18:00'de trafiğe açılacak. Daha önce 20 Kasım'da biteceği açıklanan çalışmalar, 20 gün erken tamamlanmış oldu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu yakası girişinde 23 Eylül tarihinde başlayan çalışmalarda kaçak geçişlerin önüne geçmek için bölgeye elektronik cihazları taşıyacak bir tak inşa edilmeye başlanmıştı.

Çalışmaların 7 Kasım tarihinde sona ereceği belirtilmişti. TEM yolunda birer şerit kapatılarak yapılan çalışmalar sırasında bölge trafiği olumsuz yönde etkilenmişti.

ÇALIŞMALAR BİTTİ SİSTEM TEST EDİLİYOR


O tarihten bu yana sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. Takın yapımı tamamlanırken, elektronik cihazlar da takılarak işler hale getirildi. Bu sabah bölgede test çalışmaları yapılmaya başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler Takların altından sürekli geçerek sistemde herhangi bir arıza olup olmadığını araştırılıyor.



BAKAN'DAN AÇIKLAMA: 20 GÜN ERKEN TAMAMLADIK

Yola döşenen demir bariyerlerde kaldırılarak yol trafiğe bugün saat 18:00'de trafiğe açılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlatılan tak kurulum çalışmalarına ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Arslan açıklamasında, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 23 Eylül 2017 tarihinde başlatılan otoyol üzerine güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon (tak) kurulum çalışmalarını, arkadaşlarımızın özverili çalışmaları neticesinde planlanandan 20 gün önce tamamlamış bulunuyoruz. 20 Kasım 2017 tarihinde saat 22:00'de açılması planlanan köprüdeki kapatılan şeritler, bugün saat 18:00 itibariyle tekrar trafiğe açılacaktır" dedi.

Bakan Ahmet Arslan açıklamasında, "Köprü üzerindeki çalışmalar İstanbullu vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla 7 gün 24 saat sürdürülmüş ve olabildiğince erken bitirilmiştir. Kurulum çalışmalarını anlayışla karşıladıkları için İstanbullu vatandaşlarımıza öncelikle şükranlarımızı sunuyorum. Özverili çalışmalarından ötürü de çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı