Gündem İstanbul'da yollar yine dere oldu

İstanbul'da yollar yine dere oldu

Paylaş
İstanbul'da yollar yine dere oldu

Aşırı yağış nedeniyle Cendere - Kemerburgaz yolu sular altında kaldı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kağıthane Cendere Yolu su altında kaldı. Alınan bilgiye göre, yağış nedeniyle su altında kalan Cendere Yolu’nu kullanarak Kemerburgaz’dan Kağıthane’ye gitmek isteyen ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, aracının içinde mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iş makinesi yardımıyla aracıyla beraber sürücüyü mahsur kaldığı yerden kurtardı.

Bu arada, söz konusu caddeyi başka sürücülerin kullanmaması için, jandarma ve polis ekiplerince yol, Kağıthane’de Evyap fabrikası önünden, Kemerburgaz’da ise Hamidiye Su tesisleri önüne kadar olan kısmından ulaşıma kapatıldı.

BİLANÇO

"Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verileri doğrultusunda İstanbul'da sağanak yağış nedeniye AKOM alarma geçti. Dün gece yarısı başlayan yağışlar öğle saatlerinde etkisini kaybetti.

Haberin Devamı

Muhtemel su baskınlarına karşı İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İSKİ ekipleri hazır bekletildi. Beykoz Akbaba deresi ve Cendere de taşkın meydana geldi. Ayazağa- Kemerburgaz yolu kısa süreli trafiğe kapandı. Su taşkınına ekipler müdahale etti.

Beykoz İlçesinde Akbaba Deresindeki altyapı ıslah çalışmaları devam ederken yağan yağmur sonrası dere taştı. dere yatağına inşa edilmiş 3 katlı bir bina toprak kayması sonucu çöktü. Olayda ölen yada yaralanan olmadı. Çöken binanın yanında dere yatağında bulunan üçer katlı iki bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi ekipleri ortak çalışma yürütüyor.

YAĞIŞ MİKTARLARI
Çavuşbaşı 46.4. Kg

Ömerli 24.8 Kg

Haberin Devamı

İkitelli 22 Kg.

Çatalca 42 Kg

Sarıyer 45.6 Kg

Şile 42.8 Kg

Akom 31.4 Kg

İDO'nun bazı seferleri iptal edildi.

· Bandırma - Yenikapı 07:00

· Yenikapı- Bandırma 18:30

· Kartal - Yalova

Şehir Hatları ve İDO iç seferlerinde iptal veya bir aksama yaşanmıyor.

AA - DHA