Gündem İstanbul'da toplu taşımada zam talebi

İstanbul'da toplu taşımada zam talebi

Paylaş
İstanbul'da toplu taşımada zam talebi

İstanbul Özel Halk Otobüsleri 21 ay önce düzenlenen ücret ile taşıma yaptıklarını belirterek artışın kaçınılmaz olduğunu açıkladı

İstanbul Özel Halk Otobüsü sahipleri ve işletmecileri Esnaf Odasından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "İstanbul'da toplu taşıma ücret tarifesi yaklaşık 21 ay önce düzenlenmiş olup, o tarihten bu güne kadar yolcu taşıma maliyetlerindeki birçok artışa rağmen aynı tarife geçerliliğini korumaktadır.

Haberin Devamı

Özel Halk Otobüsü işleticisi esnaf açısından da yolcu gelirlerinin işletme maliyetlerinin gerisinde kalması önemli sorunlar yaratmaktadır. Özel halk otobüslerinin engellilerin erişimine uygun araçlarla değiştirilmesi zorunluluğu, sosyal politikalar nedeniyle indirimli ve ücretsiz yolculuk oranlarının anormal artışı işletme dengelerini bozmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce bugün 1.95 TL olarak uygulanmakta olan bir yolcu bedelinin en az yüzde 20 artışla 2.35 TL olması gerekmektedir.

Aynı şekilde aktarma ve aylık mavi akbil ücretlerinde de en az yüzde 15 oranında artış yapılmalıdır. İstanbul'da Özel Halk Otobüsü işleticilerinin gelir gider dengesinin kurulması, araçların hızla yenilenmesi için ücret tarifesindeki artış kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Bu nedenle İBB tarafından bir an önce tarife düzenlenmesine gidilmesi ve ücret tarifesinde değişiklik taleplerimiz sonuçlandırılmalıdır"

DHA