Gündem İstanbul'da dev El Kaide operasyonu

İstanbul'da dev El Kaide operasyonu

Paylaş
İstanbul'da dev El Kaide operasyonu

Terör örgütü El Kaide'ye yapılan büyük operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında El Kaide'nin Türkiye sorumlusu da var

İstanbul’da düzenlenen operasyonda terör örgütü El Kaide’nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Halis B.’nin de aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Daha önce 2008’de gözaltına alınan Halis B., 2009’un Mayıs ayında tahliye olmuştu.

İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde harekete geçti. Bağcılar başta olmak üzere tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında El Kaide’nin Türkiye sorumlusu Halis B.’nin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. 40 kişinin arasında Hizbullah örgütü mensuplarından da bulunduğu öğrenildi.

Zanlılar sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyon yapılan örgütün, El Kaide olduğu öğrenildi. 2008 yılında da aynı gruba yönelik operasyon düzenlenmiş ve aralarında Halis B.’nin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkemece tutuklanan Halis B, 2009’un Mayıs ayında serbest kalmıştı.

Haberin Devamı