Yaşam İstanbul'da 'Bacak Okulu' açıldı

İstanbul'da 'Bacak Okulu' açıldı

Paylaş
İstanbul'da 'Bacak Okulu' açıldı

Bacaklarını daha güzel göstermek isteyenler için Bacak Okulu açıldı. “Öğretmenler” arasında profesör de var model de...

Yıllarca burnu, dudakları, göz çevresi, karın ve kalçalarıyla didişen Türk kadını, artık estetik ve güzelliğin bacaklardan geçtiğini keşfetti... Estetik cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar da Türk kadınında biraz anotomik sorunlar, bir nebze de kompleksten dolayı bir bacak problemi olduğunu belirterek “bacak okulu”nun fikir babası oldu.

Milliyet'te Ayşegül Aydoğan Atakan imzasıyla yayımlanan habere göre, Ataşehir Estethica’da düzenlenen “Bacak Okulu”nda ideal ve güzel bacaklara sahip olmanın tüm formülleri veriliyor. Prof. Dr. Ahmet Karacalar’ın dışında fizik tedavi uzmanı Dr. Ayşim Oflazer, model Şenay Akay, imaj danışmanı Rüzgar Mira Okan, pilates öğretmeni Özge Derman’a kadar birçok eğitmenin yer aldığı projede, bacağın vücuda katkısı ve önemi anlatılıp yürüme, oturma, bacak sunumu eğitimi verilmeye başlandı. Derslerde ayrıca, bacak ve kalça estetiğini geliştirecek bacak arka kaslarının eğitiminden lazer epilasyon ve masaja kadar tepeden tırnağa bacak güzelliğinin incelikleri anlatılacak.

Ekip adına Prof. Dr. Ahmet Karacalar bacak okulunu anlattı.

* Bacak okulu fikri nereden çıktı?

Sanatsal çalışmalarım sonucunda şunu fark ettim ki; bedene puanı en yüksek olan yapıların başında bacak geliyor. Bedene katkısı 10 puan. Mesela sırtımızın bedene katkısı 6, belimizin 6 - 7, karnın 8 puan. Bir kere çok büyük bir hacmi var. Büyük yer işgal ediyor bedenimizde. Bütün bedenimizi, duruşumuzu destekliyor, ritmi veriyor. Bu nedenle bacaklar çok önemli. Ayrıca bacaklar kadınların en önemli silahlarından biri!

* Toplum olarak bu konuda kompleksli miyiz?

Türk toplumunda bacak sorunu var. Bacaklar kısa ve bodur. Az gelişmiş, sosyoekonomik seviyesi düşük yerlerde büyüyen kadınlarda bacak problemi daha fazla. D vitamini eksikliği, süt, yumurta yememekten kaynaklanan beslenme yetersizliğiyle gördüğümüz raşitik bacaklar, çarpık ya da eğri bacaklar çok fazla. O zaman güzellik kayboluyor. Kompleksimiz de var tabii. Bu nedenle bacağa ayrı önem verelim, bunun eğitimini verelim önce dedik. Tek başına güzel bir yüzünüzün olması kıymetli değil. Bedende güzelliği veren yer bacaklar.

* Bu okulun hedef kitlesi kimler?

Bu okula, estetik müdahale istemeden bacaklarının daha düzgün olmasını isteyenler de gelecek, bacaklarını daha iyi sunmak isteyen kişiler de. Bacaklarını korumak isteyen kadınlar örneğin hamileler de gelebilecek.

İLLÜZYONLA BACAK UZATMA...



* Estetik müdahaleyle bacakların daha güzel görünümü için neler yapıyorsunuz?

İllüzyonlarla bacak uzatmayı sağlıyoruz. Bacak 70 santimetreyse yine 70 santimetre. Bacak boyu kısalığı Türk toplumundaki başlıca sorun. En önemli sebebi dizden kaynaklanıyor. Diz çevresindeki o genişleme akışkanlığı bozuyor. Diz çevresinde akışkanlığı sağlayarak bacak boyu uzamış gibi hava verebiliyoruz.

Bacak boyunuzu uzun gösterin

* Türk kadını genelde uzun gövdeli. Bacaklarınız kısa ve üst bedeniniz uzunsa düşük bel pantolon giymeyin. Yüksel belli ve pilili pantolonlar bacaklarınızı uzun gösterir.

* Elbise giydiğinizde belinizin biraz üstünden bir kemer takın.

* Üst bacağınız alt bacağınızdan uzunsa kısa elbiseleri rahatlıkla giyebilirsiniz.

* Bacak boyunuz kısaysa yüksek belli kalem etekler idealdir. Alt bacaklarınız kısaysa kapri ve diz altı etek giymeyin.

* Bacak kısaysa çizmeden uzak durulmalı ya da boyu dizinize en yakın yerde bitmeli.

Bağdaş kurmayın, bacağı kırıp oturmayın

* 5 santimetreden uzun topuklu ayakkabı giymeyin. Eğer ayakta çalışan biriyseniz iki-üç saatten uzun süre ayağınızda bulundurmayın.

* Bağdaş kurup ya da bacağı kırıp oturmak da bacak sağlığını tehdit ediyor.

* İşyerinizde sürekli oturuyorsanız, 1-1,5 saatte bir 3-5 dakikalık ayak-bacak egzersizleri yapın.

MİLLİYET

2

Haberin Devamı