Gündem İstanbul'da afet alarmı kaldırıldı

İstanbul'da afet alarmı kaldırıldı

Paylaş
İstanbul'da afet alarmı kaldırıldı

İstanbul'da afet alarmı kaldırıldı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nden açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış sabaha karşı etkisini kaybetti. Yağış süresince önemli bir sorun yaşanmadı. E-5 karayolu Kumburgaz mevkiinde meydana gelen su birikintisi ekipler tarafından çekildi. Dün saat 18.00'de alarma geçen AKOM sahada görev yapan ekipleri yönlendirdi. Gelen ihbarlar doğrultusunda ekipler su birikintilerine müdahale etti. Beşiktaş, Fatih, Bakırköy, Avcılar, Silivri, bölgelerinde bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarına yağmur suyu doldu. Yollarda biriken su birikintilerine ekipler anında müdahale etti.

Yağışın sabaha karşı kara dönüşmesi üzerine, ekip sayıları arttırıldı. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 350 araç, 700 personel, İSKİ 175 araç 325 personel ile su birikintilerine müdahale etti. Ekipler sabaha kadar poşet ve naylon torbalar nedeniyle tıkanan su kanalarını açtı mazgalları temizledi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte küreme ve solüsyon araçları kritik noktalarda bekletildi. Ekipler, İstanbul genelinde 102 su birikintisi ve göllenmeye müdahale etti. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda hava şartlarının normale dönmesi üzerine AKOM'da alarm durumu kaldırıldı

Haberin Devamı

-Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM 'un verilerine saatte metrekareye düşen göre yağış miktarları.

Terkoz 41 Kg

Hadımköy 30 Kg

Selimpaşa 30 Kg.

Florya -İkitelli 26 Kg.

AKOM 26 Kg

Göztepe 18 Kg.

Sabah saatlerinde İstanbul genelinde 25 hasarlı kaza meydana geldi. Bayrampaşa Vatan Caddesi üzerinde zincirleme kaza ise trafik sıkışıklığına neden oldu"

İSTANBUL DHA